Siemens PLC ve Scada Eğitimi Hakkında

Müfredat Nasıl Olmalı?


  • Kullanılan toplam oy
    38
Hayırlı olsun
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Başarılı bir başlangıç ele aldığınız örnek iyi :)
 
Hocam sonuçları her ne kadar ileri seviye ve uygulamalar dese de siz de takdir edersiniz ki bu konularda Türkçe kaynak bulmak oldukça zor. O yüzden Temel seviyeden başlamak ve ileri seviye ye doğru gitmek bence en doğru olanıdır. Zira bu işe gönül vermiş herkes faydalanabilsin.
 
Şu anda ikisini de eş zamanlı olarak ilerletiyorum. hem temelden tia portal tanıtımı diğer taraftan da piyasada karşılaşılabilecek gerçek senaryolar üzerinde gitmeye çalışıyorum. Ancak videolarda da söylediğim gibi eğitim geçmişim ve video düzenleme bilgim olmadığından biraz sıkıntı yaşıyorum. zamanla çözerim umarım.
 
Biraz özel bir istek olacak ama şu aralar uğraştığım için söylüyorum. rs485 haberleşme ile veri alıp yazma örneği yapabilir misiniz. elimde bir tartım bilgisi alma ve değerlendirme projesi var. kullandığım cihazla haberleşmeyi nasıl yapıcam çözemedim. (BCN-60DS loadcell ve WTM-500 transmitter var.) Amacım, transmitterden ölçülen ağırlık değerini almak ve onu elimdeki sabit bir değer ile kıyaslamak ve sonuca göre çıkış vermek istiyorum. ayrıca HMI üzerinden transmitteri kalibre de edebilmek istiyorum. bu konu ile ilgili yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa ***@*** ulaşabilirler.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Devami gelecek ancak bir suredir yurtdisinda oldugumdan yeni video cekemedim. Bir aksilik olmazsa dondugumde devam edecegim.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,917
Mesajlar
921,673
Kullanıcılar
451,082
Son üye
cccggg111

Yeni konular

Geri
Üst