Halil Ugurlu
Üye
Sorun çözüldü teşekkür ederim.
k yani a
Merhaba mmtkaya1d1esell iyi bir beğen verirsen olur
Modbus haberleşmede holding registerler 40001 veya 400001 den başlar siz cihazın adresine bu sayıları sabit olarak eklemeniz gerek yani adres 4 haneli ise 40001 eklenecek 5 hane ise 400001 eklenecek modbus holding register ile input output registırlarını ayımak için kullandığı bir sistem sabit gibi düşünün,modbus protokolünü incelerseniz daha detaylı görürsünüz.
Kolay Gelsin
Ahmet2929 Merhabalar;
Modbus RTU ile haberleşirken eğer bir adet haberleşme modülünüz var ise bir master blok kullanabilirsiniz,aynı master blokta birdan fazla sürücüye data yazıp okuyacaksanız ,okuma ,yazma işlemini her sürücü için tek tek sırayla yapmanız gerek,data blok içinde array değişkenler kullanarak sıralı okuma yazma yapmanız gerek.
Kolay Gelsin
Arkadaşlar siemens s71200 ile modbus okuyacağım diye uğraşmayın hem plc hafızası kaplıyor modül almanız gerekiyor.
Şu adımı denemenizde fayda var hmı kullandığınızı farz edelim hmilerde modbus okuma ve yazma daha kolay örneğin plc hmi birde enerji analizörünüz var diyelim
Siemens ile hmi ethenert portundan enerji analizörünüzlede hmi modbus üzerinden haberleştirin. Hmi yi cevirici olarak kullanın derim ben uygulamalarımda öyle yapıyorum
[email protected] mail adresimKahraman bey yönteminiz çok mantıklı, daha detaylı öğrenmek isterim, peki hmı ile analizörü nasıl haberleştiriyorsunuz yani, plc ile haberleşirken modbus master bloğu kullanıyoruz ve ilgili adres tanımlarını register baud parity vs. Bu blok ile tanımlıyoruz. Siz bu adımı hmı ile nasıl yapıyorsunuz, hmı analizörün register adresleri nasıl okuyor? Biraz daha detaylı bilgi verirseniz çok mutlu olurum
Kahraman Bey örnek proje veya detaylı açıklama yapabilir misiniz? sürücüler ile haberleşme içinde aynı yöntem kullanılabilir mi?Arkadaşlar siemens s71200 ile modbus okuyacağım diye uğraşmayın hem plc hafızası kaplıyor modül almanız gerekiyor.
Şu adımı denemenizde fayda var hmı kullandığınızı farz edelim hmilerde modbus okuma ve yazma daha kolay örneğin plc hmi birde enerji analizörünüz var diyelim
Siemens ile hmi ethenert portundan enerji analizörünüzlede hmi modbus üzerinden haberleştirin. Hmi yi cevirici olarak kullanın derim ben uygulamalarımda öyle yapıyorum
evet olur ben öyle yapıyorum niye plc ye modül ve plc nin hafızasını doldurayım kiKahraman Bey örnek proje veya detaylı açıklama yapabilir misiniz? sürücüler ile haberleşme içinde aynı yöntem kullanılabilir mi?