siemens s7

hongyi

Üye
herkese merhabalar ben bir fabrikada Elektrik Elektronik bakim teknisyeni olarak calisiyorum;Fabrikamizin onemli makinalarinin cogu Siemens s7 4oo temel seviye plc egitimine katildim. Su anda plc ye baglanma download upload ladderle kucuk seviyede program gibi seyleri yapiyorum ama db bloklar nasil yapilimis tam olarak ne ise yarar bunlari bilmedigim icin makinanin programina hakim olamiyorum yardim eden olursa sevinirim. tesekkurler...

Sana Yavuz EMİNOĞLU 'nun S7-300 kitabını almanı tavsiye ederim.Senin eksik kalan bilgilerini tamamlayacaktır.

peki kitabı almadan , forum ortamında öğrenemeyecek miyiz?
Aslında DB oluşturulmasıyla ilgili benimde bilgi eksikliği olduğunu düşünmekteyim.
Bu konuda eksiğimizi tamalasak iyi olacak..

peki kitabı almadan , forum ortamında öğrenemeyecek miyiz?
Aslında DB oluşturulmasıyla ilgili benimde bilgi eksikliği olduğunu düşünmekteyim.
Bu konuda eksiğimizi tamalasak iyi olacak..
Bilmediğini bilmediğin, eksiklerini tamamlamak için kitabı(kitapları) okumalısın.

data blokları basit olarak tanımlarsak senin programında saklamak istediğin bazı değerleri saklamanı sağlayan hafıza alanları diyebiliriz.insert new objectten data block seçip oluşturabilirsin.kalıcı olarak veri saklamanı sağlar mesela bir değeri mw olarak yazdığın zaman plc yi açıp kapatınca ordaki bilgi gider.ama db olarak yazarsan gitmez.

Sevgili e.g. elbette forumdan da öğrenebilirsin.Ama senin ihtiyacın olan birçok bilgi olduğu anlaşılıyor.PLC prog işini Birazcık ordan birazcık burdan diyerek öğrenmen zor olacaktır.Sen kaynak kitapları edin .Uygulamalar sırasında karşılacağın problemleri de burada paylaş .Benim sana kişisel tavsiyem bu.İnan sadece bu kitap bile sana çok yardımcı olacak ve Zamanını kaybetmeyecksin.
Ben de Elektrik teknisyeniyim ve piyasadaki s7-200 ve s7-300 kitaplarını aldım buna rağmen farklı problemlerle karşılaşıyor ve bu forumdan uzun zamandır yardım alıyorum.Bu fırsatla emeği geçen arkadaşlara sonsuz teşekkür etmeyi de bir borç biliyrum

Arkadaşın dediğini katılıyorum YAVUZ hocamın kitabını alırsan kesin öğrenirsin zaten simatic menager de varsa bu işi çözersin çünkü kitap resimli anlatım gercekten herseye değer bir kitap kitab dan oku bilmediğin varsa zaten sana burda yardımcı oluruz db deididğin basit bir data blok yani hafızada kalacak olan bilgiler burada saklanır ve başaka formata dönüştürüp kullanılan veri bloğudur dedidğim gibiib kitabı alırsan daha ayrıntılı öğrenebilirisn.

Forum istatistikleri

Konular
129,851
Kullanıcılar
452,705
Son üye
Payidarx

Yeni konular

Geri