emreg19
Üye
8 yıldır kullanıyormuşuz. Ben biraz farklı düşünüyorum sizden hocam, temiz kullanılsın gittiği yere kadar.Normalde bir camasir makinesi 10 yılı çok rahat deviriyor ki benimki 13 sene oldu ( Hanım sağolsun makinanın motorunu soğutmaz, o tempoya rağmen ) . Bu kadar km yi devirmiş makinayı tamir etmeye çalışmanın bence hicbir manası yok . Atıp direk yenisinin taksitine başlarım ben olsam . Imalatcinin da mantığı bence öyledir.
Bugün masraf yaklaşık 150-200 TL civarı oldu. Bu alışverişte rulman, rezistans ve Dayson silikon vardı.
Malzemelere resimde olmayan silikon da dahil.
Her şeyden önce biz civatalar için delikleri kazanı ikiye ayırmadan önce açtık. Spiralle plastik kazanı iki parçaya bazı çıkıntılar vardı boru şeklinde parçayı kesmeyi engelleyecek. Onları da kesmek zorundasınız eğer bu işi spiralle yapacaksanız, daha sonra yapıştırmak şartıyla tabii. İki parçayı birbirinden ayırdıktan sonra hazır plastik sıcakken kalıntıları yapışma bölgelerinden tornavidayla, bıçakla almanız gerekiyor.
İki parçayı ayırdıktan sonra, rulman değişme kısmında üst kısımdan ittirerek eskileri çıkarıp, yenileri alt kısımdan takıyorsunuz, o işlemi detaylı olarak zaten internetteki videolarda bulabilirsiniz. Sonra tekrar iki parçayı birleştiriyorsunuz. Civataların somunlarını sıktıktan sonra -ki bu biraz uğraştırabilir- iş beklemeye kalıyor.
Yardımcı olan herkese tekrardan teşekkürler.