sigorta atması

hayır bence üst dairenin ayrı bir sorunu var. alt komşu Mikrodalga yı taktığı anda tesadüfen oluşmuş bi arıza var. yani sorun üst komşuda. alt komşuda aldığı mikrodalgayı geri versin :)))
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
iyi kontroledersen mutlaka iki daireninde faz veya nötr hattı bir yerde buluşuyor olacaktır yoksa kısa devre etmesi mümkün olmaz
 
Sukurler olsunki ust kattaki komsunun kacak akim rolesi atmis. Bir can kurtarmis. Problem ciddi ve kesinlikle cozulmesi gerekiyor. Deneme yanilma yoluyla durumu gidisatina birakmayin. Hele evde yasayan cocuk varsa hemen mudahele edilip problemin cozulmesi gerekir.

Birincisi ust katin rolesi alttiysa demekki alt katta kacak akim rolesi yok. Eger varsa ve atmadiysa rolelerin kac amper ve kac miliamper olduklarini ogrenmem gerekir.

Ikincisi arkadaslardan bazilari yazmis duzeltmis olalim, butun katlarin noturleri kendi aralarinda ve topraklari da yine kendi aralarinda aynidir ve panoda sontludur. Birbirlerine temas vardir demis arkadaslar, zaten olmasi da normaldir(ama notr ve toprak birbiri ile temas etmeyecek). Bu sekilde dizayn edilir. Butun dairelerin notr ve topraklari panoda ortaktir. Fazlari dahi ortak olabilirki problem degil, bu problemin burdan kaynaklandigini gostermez.

Devam edelim,

Kontrol edecegimiz ikinci nokta sayac cikislari. Sayac cikisinda her iki daireye de ayri ayri kacak akim takilmismi? Yoksa normal otomatmi? Normal otomatsa hangi tip? (B, C,D?)

Ucuncu kontrol edecegimiz yer mikrodalganin fisi. Fisi olcu aleti ile olcup notr ile toprak arasinin kisa devremi olup olmadigina bakilmali?

Son ihtimal, ki bu ihtimal eger kacak akim varsa zaten yoktur, mikrodalga'nin takildigi priz. Bu prizin acilip montaji kontrol edilmeli. Toprak ile notr arasinda bir temas varmi?

Dostum sorun ciddi, lutfen halledemiyorsan da Elektrik kurumuna bilgisini ver, mudahele edilsin, insan sagligi bu, riske atilmamali.
 
şimdilik bir sıkıntı yok gibi ama bir daha şikayet gelmedi son kontrolden sonra biz heryeri inceledik ama bir sıkıntı yok gibi
 
ilginc senin bakmış olduğun daire ve bir üskatın kacak koruma atması bana biraz tesisat karışmış gibi geliyor
 
arkadaşlar iki dairenin beslemesi aynı kolon hatından olabilirmi... yani iki dairede birbirine paralel birşekilde bağlı ola bilirmi... gerçi sizin gibi deyerli ustatların yanın da bizlerin konuşma gibi bir lüksü ve hatti olamaz ama . affınıza sığınarak bende nacizane bi yorumda bulunmak istedim... siz deyerli üstat ların engin fikirlerinden yararlanmak ve birşeyler öğrenmek benim için gurur verici birşey...
buradan hepinize ayrı ayrı teşekürlerimi şükranlarımı iltemeyi bir borç bilirim..
 
Bina topraklaması aynıdır yani her dairenin topraklaması birbirine bağlıdır bu şekilde ise güçlü bir sigorta atması komsuya sıcrayabilir. tOPRAKLAMA yetersiz olabilir bu kosulda
 

Forum istatistikleri

Konular
128,818
Mesajlar
920,756
Kullanıcılar
450,908
Son üye
mert095

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst