Sigorta Köprüsü İçin 6mm Kablo Kesiti? Ve Sigorta Kutusunda Değişiklik?

 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Konuyu dikkatlice okursanız problemin A tipi ya da AC tipiyle alakalı olmadığını anlarsınız. Muhtemelen ses yapan o rölede sıkıntı vardı değişince düzeldi ki bu saatten sonra röle alınacaksa tipinin en kötü A olması lazım diye defalarca yazmışızdır. AC tipinin birçok ülkede satışı bile yok artık. Yine söylüyorum sorun A yada AC olmasından değil. Siz rölenizi değişin A tipi alın sorun çözülsün biz cahil kalalım hiç problem değil ama montajını siz değil ehil biri yapsın ki sorun çözüldüğünde gelip size söylemiştim bilgilerinizi güncelleyin diye yazabilesiniz ki büyük ihtimalle seste kesilecektir
Doğrudur hocam. Belki de role eski tip ve eski olduğu için olabilir. Yorumlarda ve yapılan denemelerde o şekilde görüldüğü için dedim ben. Yanlış bir şey söylemek istemedim kusura bakmayın.

Montaj konusuna gelince bahsettiğim kadar kötü değilim. Elektrikçi arkadaştan yapimla alakali bilgi aldım. Sadece kesitler konusunda arada kaldım. Bu konuda bilgi verebilirseniz makbule geçecek emin olun. Bara bulamazsam sigorta koprulerini 6lik kablo ile yaparsam bir sıkıntı olur mu? Sadece öğrenmek istediğim bu. Gereğinden fazla kesiti kablo kullanılması sıkıntı yaratır mı?
Şu K.A.R kadar hiç bişeyden çekmedi bu forum !
Hocam kesinlikle haklısınız. Genele baktığımızda da sıkıntı büyük bence. Dediğim gibi a tipi role bulmak için merkezdeki bütün elektrikçileri gezdim yalan olmasın. %90i ben hiç duymadım. Senin yanlışın olmasın? İyi elektrikçi olduğunu söyleyenlerin hiç haberi bile yok. En son ınternetten aldım ben de.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
129,250
Mesajlar
924,684
Kullanıcılar
451,649
Son üye
Frknkg

Yeni konular

Geri
Üst