Sigorta Kutusundan Ek hat çekme

merhabalar ustalar.. dükkanımının yanındaki ufak bir yere sigorta kutusundan hat çekeceğim. yeni sigorta kutum 3 B16 sigorta olacak. bu iş için eski kutumdan sigorta üstlerinde atlamalar yaparak, 3'er adet 4mm nya kablo faz ve 3tane 2.5nötr, 3 tane 2.5topraklama taşıyıp, tüm hepsini yeni olanda birleştirip dağıtımını yapmak mantıklı mı; çözüm önerileriniz var mı? ve ayrıca nötrleri sigorta giriş çıkışlarına takmak zorunda mıyım?

bir başka ihtimal olarak; sigorta atlamasından alınan tek 4mm faz 4mm nötr 4mmtopraklama kablosunu, fazları yeni sigortalarda atlama olacak şekilde minimum kablo kullanarak yapma ihtimalim de olabilir mi?

araştırırken bir arkadaşın şöyle bir şeyine denk geldim, büyük ihtimal 3faz 3nötr 3 toprak çekeceğim, ama her iki sigorta arasında 3 mü yoksa tek mi kablo kullanmak konusunda kararsızım..
191bbaad770be91e9c54604d48c3a92f.png

merhabalar ustalar.. dükkanımının yanındaki ufak bir yere sigorta kutusundan hat çekeceğim. yeni sigorta kutum 3 B16 sigorta olacak. bu iş için eski kutumdan sigorta üstlerinde atlamalar yaparak, 3'er adet 4mm nya kablo faz ve 3tane 2.5nötr, 3 tane 2.5topraklama taşıyıp, tüm hepsini yeni olanda birleştirip dağıtımını yapmak mantıklı mı; çözüm önerileriniz var mı? ve ayrıca nötrleri sigorta giriş çıkışlarına takmak zorunda mıyım?

bir başka ihtimal olarak; sigorta atlamasından alınan tek 4mm faz 4mm nötr 4mmtopraklama kablosunu, fazları yeni sigortalarda atlama olacak şekilde minimum kablo kullanarak yapma ihtimalim de olabilir mi?
Önerim kendi mesleğinizi icra edip bu konuyu elektrikçiye bırakmanız..

Senin anlayışın benden ileride dostum. Doğrusu bişey anlamadım. 🙂
Hiçbir noktalama işareti kullanmadan ve imla kurallarına uymadan, def i hacetini yapar gibi mesaj yazan bir sürü insan! var. Bu arkadaş derli toplu ve görsel olarak da destekli güzelce meramını izah etmiş. Takdir edilecek bir durum. Ama bende hiçbir şeye dokunmaması konusunda hemfikirim sizinle.

Arkadaşların yorumları beklemeniz .

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,236
Son üye
denizkapikiran

Yeni konular

Geri