sigorta sorunu

Mixage

Üye
Katılım
25 Mar 2010
Mesajlar
32
Puanları
1
evdeki sigortalardan birtanesi kendi kendine bazen atıyor ve kaldırmaya çalıştığım zaman kalkmıyor. kaldırmam için diğer anahtarlardan bir veya ikisini indirip , sigortası atan anahtarı kaldırıyorum daha sonra indirdiklerimi kaldırıyorum. anca böyle oluyor. fakat sorun nedir ? yapılması gereken ne olabilir ?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
sayac girişinde kaçak akım rölesi mevcutmu?
eger yok ise nötr hattını toprak hattına bağlamış olabilirler...
sigortaları kaldırıncamı atıyor yoksa priz lerde çalışan cihazlar varmı????
 
prizlerde çalışan cihazlar varken atıyor. daha sonra 1 tanesi atıyor. sadece salondaki televizyon kapanıyo ama aynı salonda bilgisayarda bağlı. o takır takır çalışıyo + lambada yanıyo :D daha sonra atan sigortayı kaldırmaya çalışıyorum olmuyor. tekrar kaldırmak için diğerlerinden bir yada iki tanesini kaldırıp atan sigortayı indirmem gerekiyo. başka türlü tek başına kalkmıyor..
 
priz linye hattı farklı sigortaya takıulmış olabilir ama sigortanın tipine bakman gerekiyor b tipi mi c tipimi c tipi gecikmeli atar yani kısa devre yada fazla akımdan dolayı attıktan sonra içindeki kontagı sogmadan acamasın biraz süre gecmesi gerekir senin sigortada galiba C tipi B tipi takarsan sorun ortadan kalkar cihazlarında ani kısa devre yada kabşlolarda ezik,kopukluk varsa kısa devreden dolayı atmış olabilir ..... saygılar
 
o zaman değiştirmek gerekiyo sanırım yada kabloları kontrol etmem gerekicek. teşekkürler.
 
Bu durumda; Sigortalar kalitesizlikten veya deforme olduklarından düşük akımlarda atıyor olabilir, veya gerçekten o linyeden çok fazla güç çekiliyor olabilir. Eğer sigortalarınıza güveniyorsanız sorunlu linyedeki güçleri, diğer linyelere transfer etmeye çalışınız.

Sigorta akım değerleri aynı oldukca; B tipi veya C tipi sigorta kullanmanız probleminizi çözmez. Sadece sigorta atma süresini değiştirir.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,020
Mesajlar
922,571
Kullanıcılar
451,263
Son üye
ozanbicer

Yeni konular

Geri
Üst