Silo Projesi Hangi Sensör

Kardeş Ultrasonik Hem Pahalı, hem uygulaması zor (Anolog Kontrol) Hemde Senin Yapmak istediğin çalışma için gereksiz (Lüks). Bence Kapasitif Sensör Kullan Ben Yem fabrikasındaki silolarda kullanıyorum sorunsuz çalışıyor. (IFM Sensör)
 
Orion Vibro Tavsiyemdir arkadaşım.sistemin çalışmasını kısaca açıklayayım sensöre 24 v dc geliyor.gerilim geldiğinde cihaz titreşim yapıyor yukarıdan dokulen mal sıloyu doldurdukca titresım duruyor ve roleler cıkıs bılgısı verıyor su an benım kullandığım sıstem bu ve galıba pıyasadakı en ucuza mal edebılecegın sıstemde bu olabılır.daha detaylı bilgiyide http://www.foks.com.tr/sensor-transmitter-prob-seviye/titresimli-seviye-salteri.htm den temın edebılırsın
 
Son düzenleme:
silo kontrolü derken;ürün konterol edilecek ürün;tahıl ise; kapasitif veya bayraklı siviç(ilfa,bayraklı siviç,sıck kapasitif kullanılabilinir)
 
Arkadaşlar herkes bir öneride bulunmuş fakat önce ihtiyacı tespit etmek gerekir.
Eğer seviye sürekli izlenmek isteniyorsa analog sensör kullanılmalıdır. Bunun için en ideali vega nın radar sensörleridir. Silo içerisindeki tozdan etkilenmezler. Fakat pahalı çözümlerdir. İkinci alternatif arkadaşların bahsettiği gibi ultrasonic sensördür. Örnek olarak ekteki linkte bulabilirisin
Ultrasonic Sensors | Non Contact Distance Measurement Bu sensörleri kullanırken Tank boyuna göre seçmelisin. Ayrıca bu sensörün ölü bölgesi olduğu unutulmamalıdır. Sensör başlangıcından itibaren 20-30 cm arası ölü bölgesi vardır ve okuma yapmazlar. Bu sensör fiyatı 600 Tl dir.
Eğer digital olarak çıkış senin için yetiyorsa yani dolu yarım boş. bunun içinde çeşitli sensörle kullanılabilir. Kapasitifte bunlar içindedir. Fakat kapasitif sensörün önünde malzeme birikmesi nedeniyle yanlış çıkış verebilir. Bu sistemdede en iyisi motorlu sensördür.
ALFA ELEKTRONİK MAKİNA SAN.TİC.LTD seviye kontrol sensörleri SEP altında bulabilirisn. Bu linkler sadece bilgi amaçlı verilmiştir. Çok değişik markalarda aynı iş yapan ürünler bulabilirsin.
 
Silo seviyesi ölçmek için birkaç tane alternatif var
-ölçeceginiz katı malzeme sanırım toz halinde bantlardan silo ya dökülüyor,silonun içinde toz varsa ultrasonic veye Radar sensörlerle ölçemezsiniz toz yanıltır.Toz yoksa dahi banttan dökülmesinde tepecik oluşacaktır buda tanıltır.
-Kapastif sensörlerle ölçebilirsiniz ,sayet statik elektrik yoksa, varsa sensörlere yapısır ölçüm yapamazsınız.Ölçüm yapsanızda kaba olur.
-D/P Transmitterlerle Flange tip ölçebilirsiniz silonun altında yogun tortu birikimi varsa buda tx in diyaframına baskı yapacaktır.
_Ürün ün özgül agırlıgı belli ise loadcell ile ölçüp Analog çıkış 4to20 mA i alıp bir ındikatöre voltaj girişli ise 250 ohm direnç ile 1to5vdc girebilirsiniz,mA girişli ise direk 4to20 ma olarak girip range span ve zero ayarlarını yapabilirsiniz
 
Merhaba arkadaşlar amman dikkat ortamda çok toz varsa ultrasonik iş görmez.En iyi ve ucuz uygulama kapasitif yöntem.
 
Bahsedilen sensörlerin hepsini kullanıyorum özellikle katı silo seviyelerinde, karşılaştığım sorunlara göre tercihinizi yapabilirsiniz.
bir siloda hem kapasitif hem ultrasonik hemde motorlu seviye şalterlerinden var.
neden bir siloda hepsinden var diye merak eden olursa,önceden hepsi motorlu idi,sistem değişikliğine gidildi,motorlular dururken,ultrasonikler takıldı.onlarda problem vermeye başlayınca kapasitifler denendi.

1.Bazı arkadaşların bahsettiği gibi,ultrasonik sensörler tozdan ve çevre gürültüsü değişiminden etkileniyorlar,her ne kadar gürültü kalibrasyonu varsa da zamanla sık sık kalibre etmek durumunda kalıyorsunuz.Basit uygulamalar için pahalı cihazlardır.
Ayrıca, silonun içindeki maddenin ortada birikmesinden dolayı yanılma payları vardır.(yeni teknolojilerde buna çözüm bulmuşlar. silonun hacmine göre,geniş sinyal göndererek ve hesaplama yoluyla yaklaşık çok yakın sonuçlar alınabiliyor)

2. kapasitif sensörlerde bazen takılmalar oluyor.sebebi bizim kullandığımız madde ağaç talaşı olduğu için cam önünde reçine birikiyor silo boşken dolu görebiliyorsun, ama basit uygulamalar için en ideal bunlar diye düşünüyorum hem fiyatından dolayı, hem de çevre şartlarından az etkilendikleri için.(ama tamamen etkilenmez değiller)

3.motorlu şalterler de sadece mekanik arızalar dışında fazlaca sorun yaşamadık,ama basit uygulamalar için bunlarda pahalı diye düşünüyorum.aslında silo seviye kontrollerinde önceden en yaygın kullanılan sistemler bunlardı.( katı maddeler için )

Bu durumlara göre herhalde kararını verebilirsin
 
kardeş iki tane elektrod kullanarak bu işi yapabilirsin.sıvı haldeki madde kabı doldurunca bu iki elektrodun uçlarını kısa devre edecektir.ve bu kısa devre bilgisi ile kapların dolu olup olmadığı anlaşılacaktır.
 

Forum istatistikleri

Konular
130,065
Mesajlar
932,684
Kullanıcılar
453,046
Son üye
alicam8

Yeni konular

Geri
Üst