Simit floresan bağlantısı nasıl yapılır

Ben köyde 32watt bir balast buldum. Bunu alıp eve getirdim. Ama bomboş duruyor. Ben bir adet simit floresan alıp bu bulduğum balast ile çalıştıracağım. Ama simit floresan bağlantısı nasıl yapılıyor? Armatürü yok. Sadece balastı var bende.

Kızmayın ama paranız çok galiba veya hesap bilmiyorsunuz .

Bence 32 watt balastı işene yaracak birine vermeniz .
Yakın zaman diyelim kaç adet ? ( takım ) hurdaya verdim .
Floresan ampul starteri
Floresanlarıda ( kısa - uzun - ince - kalın ) ihtiyacı olanlara belki bodrumda dahada vardır .

Kızmayın ama paranız çok galiba veya hesap bilmiyorsunuz .

Bence 32 watt balastı işene yaracak birine vermeniz .
Yakın zaman diyelim kaç adet ? ( takım ) hurdaya verdim .
Floresan ampul starteri
Floresanlarıda ( kısa - uzun - ince - kalın ) ihtiyacı olanlara belki bodrumda dahada vardır .
ben vermek istemiyorum. Led kullanımı zorunlu mu? Ben sorduğum sorunun cevabını istiyorum. Ve ben led denen çöpü asla kullanmam.

tamam normal fulerasan gibi bağlanır ...ama onun soketi 4lüdür starter soketi ayrıdır. 4lü kare soketin sağ tarafı foulerasan lambanın bir ucunu temsil eder diğer 2 ucu diğer ucunu norml foulerasan lambayı simit şeklinde çevirmişler gibi düşünebilirsin . elektriği sigortadan çık anahtara gir anahtardan çık balasta gir balasttan çık foulerasan lamba soketinin köşelerinden birine gir tam karşı köşesinden çık nötre bağla ... bunların hepsi seri bağlantı .. altaa kalan köşelerede starterşin soketini bağla .

ben vermek istemiyorum. Led kullanımı zorunlu mu? Ben sorduğum sorunun cevabını istiyorum. Ve ben led denen çöpü asla kullanmam.

Alan ( konu sahibi ) , satan ( simit florasan + starter ) razı ise sorun yok .
Benden özür dilemek .

Tarafların anlaştığı bir durumda başkalarının karışmaması gerekir

Kolay Gelsin Sağlıcakla .

url=https://resimlink.com/93gGI]93gGI.webp[/url]

Merhaba, sevgili Cıngıllıoğlu Kolonya ustam. Ayni uzun tüplü (60-120 cm. kalın veya ince) flüoresanların bağlantısı gibi yapılır, simit olanlarının da şebeke elektrik bağlantılarında (üst bağlantı şemasındaki gibidir) bir fark yoktur. Balast seri olarak 220 volt şebeke AC' sinden buattan veya ilgili tesisattan gelecek, seri bağlı olarak flüoresanın sağ ve solundaki Flamanlarından seri bağlı olarak geçecek, ona paralel olarak da starter monte edilecektir. Uzun tüplü flüoresan bağlantıları model (bir örnek bağlantı) olarak elinizde varsa onlara göre kopyalayıp bu olayı gerçekleştirin, hepsi budur.

Not: 32 wattlık balasta ancak ince veya kalın tipte ama yine 32 wattlık flüoresan bağlamalısınız. 32 watt'ın mutlaka simit tipte olması şart değil, 32 watt olmuş, boru veya düz tipte de olabilir, âmâ watt değerleri birebir olarak mutlaka ama mutlaka uyuşmalıdır, bu en önemlisidir. Kolay gelsin.

Son düzenleme:
Ustam peşin konuşmamakta fayda var. 10 yıl sonra kalmayacak bir teknolojiye bu kadar bağlanmanın amacı nedir? Şuan üreticiler elektromanyetik balast işini bitiriyorlar. Tamamıyla led driverlara geçiyorlar haberin olsun.

Forum istatistikleri

Konular
133,382
Kullanıcılar
459,230
Son üye
sabri erdogan

Yeni konular

Geri