Simotion D435 ile ET200S Profibus Konfigurasyon Ayarları

x0914667

Üye
Katılım
21 Tem 2006
Mesajlar
446
Puanları
1
Yaş
39
Simotion D435 ile ET200S Profibus Konfigurasyonu nasıl yapabilirim.
Hardware Kofigürasyonu'nu transfer ettikten sonra
D435 üzerindeki DP led'i kırmızı renkli olarak yanıyor.
ET200S dip switch ayarları doğru.Fakat bir türlü düzeltemedim.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Aynı sorun ben de var ama bir türlü çözemedim. çözen varsa bir cevap yazarsa sevinirim.
 
Eğer sistemde sadece Simotion ve ET200 varsa mor kablo iki soketinde girişine(ok yönü sokete girişi gösteren) bağlacak(yeşil yeşile kırmızı kırmızıya), ayrıca dirençlerin ikiside ON olmalı, adreslemede önemli.
 
hardware config'de gerekli düzenlemeri yapıp et200 modülünü configrasyona dahil ettin mi? ayrıca modülleri hardware config de yerleştirdiğin sıra ile gerçekteki yerleşim sıran aynı olmalı. gerçek konfigrasyonunda ne bir ekstra modül ne de eksik bir modül bulundurmamalısın. profibus adresini de doğru ayarladığından emin ol. ğer bunları yaptıysan ve profibus kablonda da bir sıkıntı yoksa sisteminin sorunsuz çalışması lazım. sorunu simotion tarafında değil de et200 ve hardware config tarafında araman senin için daha öncelikli olmalıdır.

iyi çalışmalar dilerim.
 
netPro dan "check consistency" yaptınmı? eğer hata vermediyse haberleşme hızını, adreslerini bir daha kontrol et. sorun hardware bağlantılarından kaynaklanabilir. eğer "check consistency" hata mesajı veriyorsa hw configurasyonunda gözünden kaçan birşey vardır. ayrıca simotiondaki DP ledi kırmızı yanıyor demişsin hata mesajını buraya koyabilirsen yol göztermeye çalışabiliriz. kolay gelsin.
 
her şey normal gibi gözüküyor ama hala haberleşmiyor. D435 diagnostic'inde et200s için "not avalaible" yazıyor ama mesajlarda şu kartta sorun vardır diye herhangi bir şey yazmıyor. Node haberleşme diagnostic'inde et200s adresini sorguluyorum diye de bi şey yazmıyor. Aynı hatta diğer CU320DP modülü var et200s den sonra. onunla haberleşmesinde hiçbir sıkıntı yok. Anlamadım bir türlü.
 
Hardware Konfigürasyonunu gönderebilirmisin?
Sorun genellikle buradaki hatalardan kaynaklanıyor.
Yardımcı olabiliriz.
 
uygulamanın step7 dosyası. Yardımlarınız için teşekkür ederim.
 
I/O ların profibus adreslerini kontrol ettin mi? buarda konuyla alakası olmayabilir fakat kaç tane motorun vear ve kaç eksenin var?
 
Arkadaşlar merhaba,

Daha önceden başkası tarafından yapılmış bir projem var elimde. firma bu projede modifikasyon yapmamızı istiyor. fakat projeyi her açışımda SIMOTION software package yüklü değil diye bir uyarı ile karşılaşıyorum.
SIMOTION package i nereden ve nasıl yğklerim yardımcı olursanız sevinirim.
HARDWARE uptade ini yaptım ama sorun çözülmedi.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,757
Mesajlar
920,227
Kullanıcılar
450,828
Son üye
capogluu53

Yeni konular

Geri
Üst