blacktooth arkadaşım sizin neyle uğraştığınız beni tabiki bağlamaz. merak edip cevap aramanızda hoş buna bişey dediğim ya da eleştirdiğim yok yanlış anlamışsınız sanırım.
ama burada hedeflenen sorunun cevabından çok ortaya atılan bir çok fantastik fikirler benim tuhafıma gitti belki bu sebebten böyle ani tepki gösterdim.
küçük sistemlerde ya da devrelerde istediğiniz kullanılır (kare, üçgen,dc,..vs) gereklidir ve ya lükstür bu tamamiyle ayrı bir konu. Fakat enerji üretimi, nakli ve dönüşümü yönünden; en az kayıp, en uzun mesafe (gerilm düşümü açısından), enerjinin başka formlara dönüştürülmesi en basit ve en ucuz olarak sinüs ile sağlanmaktadır. Burada konuşulan konu öğle bir hale gelmiş ki elektronikçiye transistörden vazgeçsek, elektrikçiye trafoları unutsak, yazılımcıya artık size pc yok demekten farksız bir hal almış.
benim kastettiğim garibime giden ve söylemeye çalıştığım buydu. Bunun dışında (Bilgi amacı dışında) neler konuştuğunuz tabiki beni ilgilendirmez. Kalın sağlıcakla (ama unutmayın ki biz burda durarken zaman hala akıp gidiyor, ne yazikki en değerli şeyde O)