Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
merhaba arkadaşlar
Bu aralar PIC konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum ve karşıma sink ve source adlı terimler çıktı. Tam olarak ne anlama geldiğini anlatırmısınız ?
Merhabalar,
Sorunuzu merak ettim ve araştırdım. Aslında devamlı uyguladığım ancak ismini bilmediğim bir şey olduğunu öğrendim. Sizin sayenizde bende uyguladığım ancak ismini bilmediğim terimleri öğrenmiş oldum teşekkürler. Sizinle de paylaşım;
Aşağıdaki resimlere bakacak olursanız birinci resimde yüklerin birer uçları + DC ye ortak olarak bağlanmış birer uçlarına da NPN transistörler bağlanmış. Burada yüklerin kontrolü -DC ile yapılıyor. Buna Sink deniyormuş. İkinci resimde ise yüklerin birer uçları -DC ye ortak olarak bağlanmış ve yüklerin diğer uçlarına da PNP transistörler bağlanmış. Yani yüklerin kontrolü +DC ile yapılıyor buna da Source deniyormuş.
Bu durumları evimizdeki lambayı yakmak için kullandığımız anahtara benzetebiliriz. Normal de lambamızın bir ucu nötr (-DC) e bağlı olur. Faz önce anahtara (transistör) oradan da lambamıza gider.( Source durum). Tam tersini yapsaydık ki bu durum Elektrik tesisatı için uygun değildir, Sink durum olacaktı.