Siren/Alarm devresi arıyorum

ares0027

Üye
Katılım
26 Nis 2010
Mesajlar
1
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar

Kusura bakmayın forumda yeniyim, ne nasıldır, nereye yapılır bilmiyorum. En uygun yer olarak burası buldum buraya açtım konuyu.

Genel olarak siren devresi arıyorum. Entegreli yada entegresiz hiç bir şekilde fark etmez. Ama güvenlik amaçlı kullanılacağından iyi ve sağlam birşey olması tercihimdir.

Ana amaç ev yapımı bir siren/alarm devresi. Devrede güç olduğunda "yürüyen led" ve 220v şehir şebekesine yada 12v/15v (yada devreye gerekli olan her ne ise) ona bağlı olduğunda onu belirten bir led (Örneğin led sadece akü devredeyse yanacak, şehir şebekesinde yanmayacak. Ya da tam tersi) ve bunlara ekstra olarak çift anahtarlı (birisi ana üniteye bağlı olacak şekilde diğeri ise duvara takılan kısımda olacak) böylece duvardan söküldüğünde VEYA ana üniteden sinyal geldiğinde siren çalışacak.


Eğer bunların tamamını bir şekilde bulamazsam (ki büyük bir olasılıkla bulamam) bunları 3 farklı devre; şarj ünitesi (akü yada şehir voltajını belli eden), yürüyen led devresi (devreye elektrik geldiğini belli eden) ve tabiki siren devresi olarak yapmayı düşünüyorum.

Her türlü önerilere açığım. Forumda bir kaç tane buldum onların daha iyilerini bulabilir miyim diye bakınırken aynı zamanda da bir masraf ve kullanılan malzemeyi bulma ile uğraşıyorum, en karlı olan devreyi kullanmayı istiyorum.

Herkese şimdiden teşekkürler
 
Google 60.000 tane bu konuyla ilgili devreler var biraz araştıralım lütfen.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,169
Mesajlar
923,881
Kullanıcılar
451,517
Son üye
sunucum

Yeni konular

Geri
Üst