Sistem kapanınca kompanzasyon

erdmbzkrt

Üye
Katılım
24 Eki 2009
Mesajlar
74
Puanları
1
Yaş
40
Şantiyemiz uzun süre kapalı kalacağından tekrardan kompanzasyon sistemimizi gözden geçireceğiz.1600kva lık trafomuz var.rg3 12cs rölemiz mevcut.sistemden yalnızca 4 adet projektör ve 1 veya 2 adet elektrikli soba akım çekecektir.yaklaşık 5kw a denk geliyor bu.Akım trafomuzu 200/5 seçersek bunun için sistemi kaç var kondansatörle kurmalıyız.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
elektrikli sobalarınız için kompanzasyon gerekmeyecektir.projektörlerin ise,gücüne ve tipine bağlı.
Burada asıl önemli olan,trafonuzun endüktif gücüdür.1600 kva trafo için, kalitesine göre değişmekle beraber 50 kvara yakın sabit kondansatör gerekli.Bence şantiye kapalı iken,sayaç okuyarak,sabit kondansatörlerle oranı ayarlamalısınız
 
arkadaşım sabitlerin hariç monofaze olarak 0,5+1+1+1+1+1+0,5=6 kvar monofaze kondansatör senin işini rahatlıkla görür sobalar omik yük olduğu için cos daima1 dir ok
 
Butür durumlarda trafonun endüktif etkisi ag tarafında cos fi 1 de yapsanız cezaya sokabilir. Trafo sabitini iyi ayarlarsanız sorun yaşamazsınız değilse, OG den ölçüm alıp AG den düzelten küçük bir cihaz önerebiliriz.
 
1- Elektrikli ısıtıcın için herhangi bir kompanzasyon ayarı gerekmeyecektir. zaten sürekli aktif yük çekecektir
2- Projektörlerin birçoğunun içerisinde (hatta artık hepsinde) kendi kondansatörleri var
3- Trafonun boşta çektiği reaktif güce göre sabit kondansatörün zaten mevcuttur.

Yani hiç birşey yapmana gerek kalmayacaktır..

Ama dersen ki kondansatörlerimiN GÜÇLERİNİ NASIL SEÇMELİYİM.

entes reaktif güç rölelerinde minimum cos 0,02 kabul edilir. bu rölerleri kullanan arkadaşlar için yazıyorum 200/5 bir akım trafon varsa buda 4 yapar 4x0,02 = 0,08 yani demektir ki 1. kademede 0,08 üzeri bir kondansatörle başlaman gerekir . yani sen lk kademeni 0,08 in hemen üzerinde yapıp kademe kademe sistemine göre yükseltirsen sorunun kalmayacaktır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,920
Mesajlar
921,704
Kullanıcılar
451,086
Son üye
micromaster39

Yeni konular

Geri
Üst