Hocam olay şu, her dönem bir öğretmenin tv ye çıkıp geçinimiyoruz demeleri, toplumda hep bir öğretmen ajitasyonu devam ediyor. 24 Kasımda tam 4 kanalda denk geldim, hepsi elinde bir kalem giderleri yazıyorlar. Sanki bir öğretmenin gideri var, masarafı var. Hiç soruyarlar mı kendine ben ne veriyorumda o parayı hakediyorum. Al işte bir öğretmenin ortalama şartını yazdım, iş veren küfür eder bize bu şartları istesek, kafa mı buluyorsun der. Sonra bu karşılaştırma çok saçma dimi???? Hiç bir meslek kutsal değildir karşılığında para alıyorsan. Bir öğretmen sorsan maaşını beğenmez, 2 değil 3 binde versen beğenmez hatta 4 binde. Ücreti artınca masrafıda artacak o parada yetmeyecek. İşin atanamayan öğretmenler kısmı var. Kainatın hangi noktasında üniversite bitirdin diye devlet seni işe alacak diye bir garanti var. Üniversite sınavında yalam yumalak bişeyler yap, 4 yıl rahat biçimde oku, sonra devlet baba beni işe alsın. 2 yıllık okuyanlar keriz mi??? Gidin okuyun öğretmenlik 4 sene sonra 2-2.500 lira arası maaş yarım güne sizin hesaba yatsın. Haftanın 6 günü bazen pazarlarıda akşamın körüne kadar duvar kıran 1200 tl alan tekniker kardeşim, hiç kasma gir bir eğitim fakültesine nasip kravatla yarım gün çalışıp, yazları yatarak maaş alırsın. Kışın soğunda titreye titreye çalışırken, dışarda kar tanesi gördüğünde evde sıcak çayını keyifle yudumlarsın ve her zaman senin mesleğini övecek onura edecek birileri çıkacaktır. Ne kadar zor işin dimi??? Milletin annesi babası öğretmen kabul edemiyor bu gerçekleri. Bunu işverenden isteyen adam küstah ama öğretmen olunca işler değişiyor. İkiside 46 kromozonlu insan ama biri farklı, çünkü biri çok ayrıcalıklı bir iş yapıyor!!!!!!. Biz önemli meslek ile kutsallığı karıştırmaya devam ettikçe toplumun gerçek sömürelenleri gündeme gelmeyecek.
Öğretmenlere sorsan maaşları beğenmezler, kendileri iş veren olsa böyle çalışana ne verirler!!!!! Sorsan onlara dünyanın en zor mesleği öğretmenliktir, nerden bilecek ki özelde tam zamanlı çalışmış mı??
Bırakın bu orta çağ zihniyetinde öğretmen ve doktor savunmacılığını, gerçekten ağır şartlarda çalışan emekçilerin derdini yansıtın benim derdim bu...