sizce bu şekilde elektrik kullanılabilirmi

Gkhaan

Üye
Katılım
10 Nis 2008
Mesajlar
38
Puanları
1
Yaş
37
soru: şimdi arkadaşlar dışları yalıtkan 1,5 mm2 iki iletken var (3 metre boyunda ikiside) bunları birbirine bantlıyoruz ama sadece bir tanesini faz ile besliyoruz sonra uçlardan voltmetreyle faz nört arası ölçüyoruz faza temas edenle nötr arası 220 V diğeri yani faza değmeyen iletkenle nötr arası 40 V civarında gösteriyor sizce bu 40 V kullanılabilirmi bilen varmı
 
Galiba deneyerek bu sonuca vardınız.
Bu 40V'u ancak mili amper seviyesinde ihtiyacı olan cihazda belki kullanabilirsiniz.
Bazen benimde aklıma şöylr birşey gelir:
Yüksek gerilim hattına paralel olarak (dokundurmadan) tel çekip, bu telin iki ucundaki potansiyel farktan yararlanmak.
 
sn:Gkhaan

Oluşturduğunuz voltajın akımı çok düşük olur söyle bir örnek vermek isterim; Tv tamirciliği zamanlarında yaptığım bir uygulamaydı bu tüpün flaman voltajı 6-8 VAC gerilimdir bu gerilimi DST trafosu üretir DST trafosu aynı zamanda tüpün çalışması için gerekli olan 2.5Kv tuda üretmektedir.Dst trafosunun flaman voltajını veren uçları açık devreye geçer yani DST 2.5Kv tu üretir ama tüpün aydınlanması için gerekli flaman voltajını üretemez.

Durumu olmayan müşterilerimede DST trafosunu değiştirmektense trafonun nüvesine 3-4 spir izoleli zil telini sarardım ölçü aletiyle ölçüldügündede 60-75 VAC gibi bir volyaj okuyordum ama flaman ucuna bağladığım zaman tüp aydınlanıyor sorun ortadan kalkıyordu.

Yani uzun lafın kısası akım çok düşük olmasına rağmen iş görebiliyor
 
Elektrikte zahiri denen bir terim vardır.Yanyana bağlı,dolanık kablolarda alternatif gerilim indüsiyonundan kaynaklanan ve ölçü aletleriyle ölçülen gerilimler görülür.Çalışan bir trafonun saç paketinden dahi bazı gerilim okunabilir.Bu gerilimlerin akım değerleri mikroamper değerlerindedir.Topraklama kablosunun kullanılma nedeni bu gerilimleri toprağa vererek istenmeyen kaçakların yık edilmesidir.Bilginize.
 
arkadaşlar topraklama kablosu ile yani ekranlı kablo ile bu gerilimi toprakla irtibatlandırırsak bu akım devresi nasıl tamamlıyor açıklayabilirmisiniz.
 
kertenkelebek arkadaş daha açık yazarmısın soruyu anlamadım
 
bu kadar zahmete ne gerek var bu yapılan işlem kondansatördür. al 200nf 1000v bir kondansatör kablodan daha ucuza gelir. ama bu ne işe yarar ve ne gerek var .???
 
eğer Elektrik işinden ekmek yiyorsanız bunu faradayın ve edisonun boş gezenin boş kalfalığına borçlu olduğunuzu unutmayınız.O boş iş dediğiniz mesele yani statik elektrikle fakat daha yüksekleriyle toz boya atelyeleri çalışır.Metale toprak bağlarsınız ve toz boyayı statik elektrikle yükleyip metale yapışmasını sağlarsınız.Genelde elektrik kabin ve panolarında kullanılır.Hem sağlam bir boyadır hem de yalıtkandır.Yani hayatımızı korur.Ayrıca statik elektrik topraklanmazsa Elektronik devrelerde başınıza inanamayacağınız belalar açar.Yine bu manyetik indüklenme elektronikte her derde deva olan kondansatörün temel çalışma prensibidir.Ve transormatörler de bu prensiple çalışırlar

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Alıntı yaptıgınız kısım olumsuz cümleler içerdiginden dolayı silinmiştir.

Düzenleyen: Blacktooth
 
konu dışındaki tüm mesajlar S İ L İ N E C E K T İ R ...
 

Forum istatistikleri

Konular
129,902
Mesajlar
931,164
Kullanıcılar
452,787
Son üye
Azemm333
Geri
Üst