merhaba arkadaslar
herseyden once bir mevkiye gelebilmek ciin sanirim insanin icinde meslegine sevgisi olmali ve yukselmek icin bos zamanlarindada meslegi ilen ilgili kurslar takip etmeli,kitaplar okumali,fikir alisverisinde bulunmali,kisacasi kendini yenilemeli, sadece okul bilgisi ilen kalan bir egitim hicbirsey vermez.
ben sahsen meslegimi 30 senedir yapiyorum su an yurtdisinda yasiyorum ancak ,meslegim il;en ilgili yenilikleri takip ediyorum,misal benim yasitim olan arkadaslar bilir bizim zamanimizda plc diye birsey yok idi,bilgisayar diye birsey yok idi,hesap makinasi bile yok idi. ancak bircogumuz meslegimizi takip etmek icin ve geregini vermek icin plc kursuna gittik, arastirdik, lisan ogrendik, cizim icin autocad ogrendik,yani kendimizi gunumuze hazir ettik. ancak kimi arkadslarimizda belki imkani olmadigindan, belki ihtiyac duymadigindan, belkide ilgilenmediginden kendini ilerletmedi.
siz patron olsaniz, fabrikaniz olsa, bircok
Elektrik ilen calisan yeni modern makinalariniz olsa kime is verirsiniz?Bir zaman relesinin ayarini yapmak icin kitapcigini tercume edebilmek muhimdir,bir plc nin nasil calistigini, hangi bolumlerden olustugunu,nasil ariza arayacagimizi bilmek muhimdir, Usta'lik el becerisi ,ve olabildigince tecrube gerektiren bir mevki. ancak nezamanki bilgi daha dogrusu yaptigini anlayarak yapmak ustalik ilen birlesiyor bence ozaman bu arkadasimiz mesleginde yukselir.bakiniz bu sayfaya uye olmus olmamiz dahi meslegimizi sevdigimize bir isaret degilmi?
okuma zahmeti gosterdiginiz icin tesekkur,islerinizde basarilar.