Sizce bunun yorumu nedir ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
makam sevdası yerine ahiret derdine düşsek inanın rabbim hak ettiğiniz yere sizi koyar. eğer ki bir kul makam için çalışırsa vay haline. hep niyetimiz ALLAH rızası olmalı değil mi?
arıya balı kim yaptırıyor? kendi kendine mi yapıyor? o sadece vızıldıyor
 
mustafatemel ' Alıntı:
makam sevdası yerine ahiret derdine düşsek inanın rabbim hak ettiğiniz yere sizi koyar.



Sn.mustafatemel ;
Tabiki haklısız, Ahireti kim unutmuşki ben unutayım,ben sadece gerçek yaşamla yüzleşiyorum,vasfında iyi olan herkez,yaptıgı işin en iyisine layiktir,bu düşünce sadece benim fikrim,olur yada olmaz,sadece Allah (c.c.)'nin taktiridir.
Saygılarımla;
 
blacktooth ' Alıntı:
mustafatemel ' Alıntı:
makam sevdası yerine ahiret derdine düşsek inanın rabbim hak ettiğiniz yere sizi koyar.



Sn.mustafatemel ;
Tabiki haklısız, Ahireti kim unutmuşki ben unutayım,ben sadece gerçek yaşamla yüzleşiyorum,vasfında iyi olan herkez,yaptıgı işin en iyisine layiktir,bu düşünce sadece benim fikrim,olur yada olmaz,sadece Allah (c.c.)'nin taktiridir.
Saygılarımla;

Arkadaşa katılıyorum. Niyet neyse Allah'ta ona göre veriyor ...
 
SN e.e.e .Ama ben devletin bunu bizlere daha çok yetki vererek ve diğerlerini sınırlayarak çözeceğine inanıyorum yoksa Rusya gibi herkes mezun herkes işsiz kalacak.
[/quote] alıntıdır.
Size devlet uzaya cıkma yetkisi verse çıkabilecekmisiniz?O mezun işsizlerin rusyası.yıllar önce uzaya çıktı,savaş uçagını yaptı:)))
 
Sn. arkadaşlarım,üstadlarım,hocalarım;
Burda bahsedilen konu,Rusya hükümetinin devlet politikasından dolayı açıga çıkmıştır.Oradaki insanların okuyup,mezun olmalarından ve işsiz kalmalarından dolayı degil.
Bizim bahsettigimiz ise meslegine vakıf olan birisi, acaba hakettigi yere nasıl ulaşır,bu tamamen sanşmıdır yoksa bunun başkabir yorumu varmıdır.Çünki sadece okuyarak da olmuyor degilmi ?
Saygılarımla;
 
Sevgili üstadlarım ve büyüklerim,

Yeni mezun olmuş biri olarak sizlere gerçekten çok samimi şeyler söylemek istiyorum. Ben Bursa'da büyüdüm ve burada yaşamak da istiyorum. Bu sebepten kendi mesleğimi de burada yapmak istiyorum. Ancak ülkemizdeki işverenler çok önemli ayrıntıları gözden kaçırıyorlar. Mesleki deneyimim olmadığı için zaten herhangi bir beklenti içerisinde değilim. Ancak bizi yetiştirmeye de kimsenin niyeti yok. Üniversiteler her sene mezunlar veriyorlar. Bunların bir kısmı askere gidiyor, bir kısmı da benim gibi bazı nedenlerden 3-5 ay ertelemek zorunda kalıyor. İş ilanlarına baktığımızda herkes askerlik istiyor, deneyim istiyor. Sadece bunları istemekle kalmayıp bir de bizim "Voltran" olmamız bekleniyor. (Bu "Voltran" benzetmesini de bir gazete okumuştum) Deneyimi olan ve askerliğini yapmış insanlar zaten bir yerlerde muhtemelen çalışıyor durumda. (İstisnaları es geçiyorum.) Bu pozisyondaki insanlar daha iyi bir maaş için işlerinden vazgeçiyorlar. Biz ise mesleki tecrübe kazanmak için iş arıyoruz.

İsmini vermek istemediğim bir şirkete görüşmeye gittim. İş ilanında istenilen nitelikler arasında askerlik ve deneyim istenmiyordu. Ben de çok uygun gördüm. Konuşmaya başladıktan sonra bana "Aslında biz deneyimli eleman arıyoruz." dediler. Ben kendilerine herhangi bir ücret beklentisi olmadan iş öğrenmek istediğimi söyledim ve askerlik konusunda düşüncelerimi isteselerdi kendilerine her türlü garanti vericektim. Ben giderlerim hariç fazla birşey beklemezken, sadece herkesin şikayet ettiği kalifiye eleman yok kavramına katkı yapmak isterken bu davranış şekli sizce uygun mudur..? Aranızda belki daha yeni mezunsun, daha birşey görmedin diyenler olabilir. Ancak herkesin elini vicdanına koyup dediklerimi yorumlamasını bekliyorum. Şunu da söylemeliyim ki Türkiye neden geri kalıyor sorularına düşüncelerim bence en güzel cevap oluyor.

Saygılarımı sunar, iyi çalışmalar dilerim..
 
Sn.etuzuner ;
İçtenliginize ve duygularınıza,gerçekten saygı duyuyorum,evet bahsi geçen konu bir gerçek malesef ama biz bu gerçekler içersinde yaşamımızı devam ettirmek zorundayız.
Sizin azminiz bana geçmiş yılları hatırlattı,inanın bende sizin gibi çok çabaladım bir çok sorunlarla karşılaştım ve halende karşılaşıyorum çünki yaşam bu ama şunu unutmayınki azmin elinden hiç bir şey kurtulmuyor.
Şuda bir gerçek azminin yanında şansınında yaver gitmesi lazım,yoksa agzınla kuş tutsan bi şey olmuyor .Yani mesleginde çok iyi olsanda bir çok mesleki bilgiye vakıf olsanda şans senden yana olmalı.işte asıl gerçekte bu...
Saygılarımla,
 
Sn. blacktooth, tavsiyelerinizi ve düşüncelerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi umudumuzu kaybetmememiz lazım. Ancak insanın aklına takılmıyor değil, insana "Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu.." dedirtiyorlar. Tekrar saygılarımı sunar, iyi çalışmalar dilerim..
( İyi ki varsın kontrolkalemi.. :) )
 
Sn.etuzuner ;
Asıl önerilerimi dikkate aldıgınız için ben sonsuz teşekkürlerimi sunarı size.
Evet,umutlarla yaşamak zorundayız,zaten şevkimizi ve ögrenme istegimizide tetikleyende bu degilmi,
Umarım yolunuz açık olur ve şans sizden yana olur.Yaşamınızda başarılar dilerim.
Saygılarımla;
 
bu çok basit senin yüksek okul bitirmiş dediyin adamlar pc başında oturup para kazanmak istiyorlar ,
aynı zamanda çogusu mesleklerini bilmiyorlar ama ilk okul mezunu adam küçük yaştan beri o belirledigi alanın içinde oldugu için daha başarılı daha aktif
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
128,833
Mesajlar
920,849
Kullanıcılar
450,928
Son üye
hidra1

Yeni konular

Geri
Üst