Sizce mühendislikte İngilizcenin önemi nedir !?

e.e.e

Üye
Ben yurt dışında, öğretim dili tamamen ingilizce olan bir ünivetsitede Elektrik-Elektronik bölümü son sınıf öğrencisiyim.Bu forumu bugün keşfettim ve bir çok konu başlığını okudum ama ingilizce öğrenim gördüğüm için devre elemanlarının bazılarının Türkçelerini bile bimiyorum.Ancak biliyorumki Türkiyede iyi seviyede ingilizce bilen mühendisler herzaman bir adım önde.Sizin bu konuda yorumunuz nedir ? Şimdiden teşekkkürler...

Muhendislik, bir konuyu cok iyi bilmek veya bir alanda uzman olmak degildir sadece... Bir konuyu cok iyi bilmek kadar, bir konuyu ''nasil'' ogrenecegini bilmek de cok onemlidir...Hem muhendislik ve teknoloji konusunda, hem de bu teknolojinin yazili-gorsel dokumanlara dokulmesi konusunda diger tum yabanci ulkelerin, artik evrensel bir dil olan ingilizce dilinde meslek hayatina kazandirdiklari bir suru dokuman var...
Ingilizce bilmeyen bir muhendis, ingilizce bilen muhendislerin cevrilerine guvenebildigi ve bu cevirilere ulasabildigi oranda beslenebilir....Ve surekli bu cevirilere de gebe kalacaktir...
Ingilizce, en temel problemlerimizden biri...Is gorusmelerinde, nasil ki ''ilk okulu bitirdiniz mi'' diye sorulmuyorsa, yakinda '' ingilizce biliyor musunuz'' diye de sorulmayacak!

şu anda mesleğimizde kullanılan malzemelerin çoğu yurt dışından geldiği için kullanma kulavuzu ve proramları ingilizce bu yüzden bilmek çok önemli. Türkçe olarak yeni çevirmeye başladılar ama yeterli değil her an karşına ne çıkacağı belli olmuyor ingilizce bilmek çok önemli

kısaca özetlemek gerekirse ingilizce artık dünyanın ortak dili. bir çok millet bu dili ana dil olarak kullanıyor. arabistana gitseniz de ingilizce anlaşıyorsunuz avrupaya gitseniz de ingilizce konuşuyorsunuz. Ve dünyada kullanılan her türlü makina ve techizatların açıklamalarında önce ingilizce yer veriliyor. Aslında Türkiyenin bu konularda birazda üstüne durarak türkiyeye satılan her malın türkçe açıklaması olma zorunluluğu getirlmesi lazım. atalarımızın söylemiş olduğu "bir lisan bir insan" sözünü de unutmayalım

Suyu pınarından içer gibi, orijinal kullanma kılavuzlarını birinci elden okuyup anlamak daha kolay olur bir. İkincisi, tüm ciazlar hangi ülke üretimi olursa olsun mutlaka ingilizce katalokları olur. Ama Türkçe olmuyor. Örnek: Circutor marka Reaktif Güç Kontrol Rölesi.

Bir tanıdığım var. Teiaş'tan emekli bir şube müdürü, Elektrik mühendisi. Şu an piyasada serbest çalışıyor, EMO'da SMM. Bizim Tedaş personeli ve mühendislerine dersler veriyor. Dediği şu: Benim sizden tek farkım İngilizce bilmem. Bilgiyi direkt kaynağından öğreniyorum. Kendimi bu şekilde yetiştirdim. (Teiaş'ta çalışırken devlet kursa göndermiş ve yabancı dille o şekilde tanışmışlar.)

Yalnız başına dil de birşey ifade etmez. Teknik bilgi ve azim de gerekli tabii ki...

ben mühendis degilim vede orta okul mezunuyum konunun önemi cok fazla vede ingilizce bilmekte cok önemli arkadasların dedigi gibi cogu makine kılavuzunda ve otomasyon sistemlerinde ingilizce kullanılıyor.ben meraklı biriyim durum böyle olunca bazı konular beni asabiliyor
bi şekilde cözebiliyorum ama cok zamanımı alıyor
::)

Sadece mühendisler için değil aslında her insan için bir dil bilmek çok önemli ben ingilizcenin yanında ispanyolca öğrenmeninde çok önemli olduğunu düşünüyorum. Dünyanın bir çok ülkesinde ispanyolca konuşuluyor.

Bizim bir mühendisimiz vardı.termik koruma ile kontaktörü birbirinden ayırt edemez,Elektrik namına çok şey bilmez birisiydi.Fakat makinalar bozulunca yurtdışını arar,üretici firma ile görüşür ve arıza nedenlerini öğrenir biz de tamir ederdik.Yani tek başına ingilizce de bazen yeterli olabiliyor :)

peki hocam ingilizce yi nasıl bi şekilde öğrenme yolları var onlar hakkında bilgi verebilirmisiniz kurs yeterli mi neler yapılmalı

peki hocam ingilizce yi nasıl bi şekilde öğrenme yolları var onlar hakkında bilgi verebilirmisiniz kurs yeterli mi neler yapılmalı

Şöyle belirteyim. İngilizceyi kurs ya da okulda öğrenmek size cümle yapısını kavramayı öğretir ancak mesleki İngilizce denilen kavram buralarda maalesef gösterilmez. Zaten gösterilmesi de beklenemez. Ben ilkokuldan beri İngilizce görüyorum üniversitedeki eğitimim dahi %100 İngilizce olmasına rağmen hiçbir yerde "overload relay" yani aşırı akım rölesi yani termik kavramını kelime bilgisi olarak vermediler ya da "motor drive" kelimelerinin anlamları verilirken kimse sanayide kullanılan motor sürücü anlamına da gelir dememişti. Bu bir yerden sonra zamanla oluşan bir dil oluyor. Ancak sizin İngilizce temelinizde motor ve drive kelimelerinin anlamlar zaten varsa o zaman direk çıkarım yapabiliyorsunuz o anlamda da fayda.

Forum istatistikleri

Konular
129,838
Kullanıcılar
452,675
Son üye
xzscorpionn

Yeni konular

Geri