smart tv de 4K özelliği

butcher

Üye
Katılım
20 Ara 2011
Mesajlar
89
Puanları
1
abilerim kardeşlerim bir sorum olacak. smart tv almayı düşünüyorum almışken de iyisi olsun istiyorum biraz araştırdım ve karşıma 4k özelliği diye bir şey çıktı. şimdi sormak istediğim 4k özelliği ile smart tv ler 200 den başlıyor 1000 Hz e kadar yayın yapıyor türkiyede bu özelliği kapsayacak yayın altyapısı kalitesi var mı. çünkü şunu fark ettim mağazalarda cam gibi olan görüntü yayın değil video imiş. saygılar
 
Bu tür yayın/kanal bizim uyduda yok, daha fazla bilgi için türksatın kendi sayfasına bak netten indirmen veya satın alman gerek.
 
4K NEDİR:
http://www.bimeks.com.tr/video/4k-nedir/68/1083/video.aspx

yüksek hertz'in tv yayınlarına pek bir faydası yoktur.etki ve fayda sağlayacağı alan, oyun konsolları,bluray veya mkv fimler,3d yayınlardır.karasal ve uydu sistemleri üzerinden yüksek HZ yayın bulunmamaktadır.yüksek hz ve 4k gibi sistemlerin ''gerçekde'' yapmaya çalışdığı şey sanal bir görüntü (MATRİX) yaratmakdır.Aşırı yüksek tarama sonucu görüntü, bir yerden sonra gerçek olamayacak kadar çok netleşir,doğallıktan çıkıp animasyon havası vermeye başlar.göz bu netliğe alıştıkdan sonra eski görüntü kalitesini beğenmez olur.bu da bize nekadar net ve güzelmiş hissi verir.neye göre ve kime göre vede nereye kadar.
 
Son düzenleme:
cevaplar için saolun düşündüğüm gibi imiş.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,445
Mesajlar
926,831
Kullanıcılar
452,003
Son üye
ersel75

Yeni konular

Geri
Üst