SMD direnç lehimlendikten sonra değeri düşüyor


Diger direncler dediginiz degeri dusuk degerli direnclerdir. Kirlilik dirence paralel bir direnc getirir. Ancak bunun etkisini buyuk degerli (yuzlerce KOhm yada daha ustu) direnclerde farkedersiniz.

Kucuk degerli direnclerdeki degisim gozunuzden kacar.
 
O kısımda bir gözden kaçma durumu yaşanmış, dikkat edeceğim. Zaten kart seri üretim olmayacağı ve dizgiye gitmeyeceğinden, malzeme değerlerini sürekli olarak kontrol etmemek için kendime not şeklinde yazmıştım.

Bugün direnç siparişlerim geldi ve fazla Flux'u temizleyip fazla ısıtmadan lehimlediğimde gerçekten de 1M değerinden çok fazla uzaklaşmadığımı gördüm. Ufak bir düşüş olsa da direncin asıl değerini koruyabiliyorum. Metal film dirençler ısı ve flux dayanıklılığı konusunda oldukça başarılıymış. Konuyu yanıtlayan herkese teşekkür ediyorum, sorunun Flux ve fazla ısı olduğunu tespit ettim.

Ayrıca 4K7 den bahsetmişsiniz. SPI yolu çok uzun değil PCB üzerinde fakat entegreye zarar verebileceğinden dolayı koymak istedim. Datasheetinde benzer kullanım görmüştüm. Ayrıca MOSI kısmında master karta bağladığımda 0 volt gösterdi, çıkarttığımda 5 volta geri döndü. SPI, GPIO pinleri ve WDT (1M direnç hattı) konusunda ekleyebileceğiniz bilgiler varsa dinlemek isterim.
 
Kıullandığınız işlemcinin kodu ne?
 
LTC6803-2 kullanmaktayım.
Burada biraz gariplik var:
Eğer LTC6803-2 kullanıyorsanız ,büyük itimalle BMS devresi ile uğraşıyorsunuz..

Ancak bu entegrenin "data sheet"inde bu giriş ve çıkışlar için özel bir durumdan bahsedilmiyor. Yani:

(Pins 35, 36) GPIO1, GPIO2 : General Purpose Input/Output.
(Pin 41) SCKI : Serial Clock Input.
(Pin 42) SDI : Serial Data Input.
(Pin 43) SDO : Serial Data Output.
(Pin 44) CSBI : Chip Select (Active Low) Input.

Bu giriş ve çıkışlar için genel kurallar bakımından, yani; Pull-Up ve Pull-Down dirençleri, en fazla 100k, olmalıdır, kullanılması tavsiye edilen değer 10k veya "noise"den ve hat uzunluğundan kaynaklı bir durum varsa minimum 4k7 öneriliyor.

1Mohm "noise" açısından, neredeyse açık devre kadar tehlikeli.

Direnç değerlerinin değişmesinin bununla pek ilgisi yok, fakat entegre montajlı ike ölçüm yapıyorsanız tabiki var
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…