Smd direnç

sağlam olan kartın parçasını çıkarmak istemiyorum arzalı kartın üzerinde bu smd den 20 veya 30 kadar var bunlarda aynı yazı yok üzerlerinde bundan çıkartsam ölçsem olurmu aynı renk gri ebatları aynı tşk ederim

yukarda yazdığım gıbı bu bahsettıklerın kutupsuz kondansator 20-30 tane var dıyorsun kaç nf veya pf olduklarını ölçerek bulabılırsın bır örnek vereyım kristal ayaklarına bağli kondansatorler pf cinsinden yaklaşik 22pf altı veya ustu olabılır yuksek takarsan devre çalışmaz
 
Merhabalar bir konu hakkında yardım almak itemiştim elimde bozuk bir smd devresi var numarası şöyle 4456 ve birde bv921b diye bir numara var. Ben Ankara da oturmaktayım bugün konya sokak da nerdeyse tüm mağzaları gezdim bu parçayı bulamadım. Bu parça için kullanabileceğim bir muadil parça bulabilirmiyim yada o parçayı nasıl araştırmalıyım yardım eden bir olursa çok sevinirim.
 

5.8 200mw vericiyi kabloları ayırırken kısa devre yaptı resimdeki yerde kızarma oldu elektiriği çekene kadar o kısım simsiyah oldu resimdeki parça nedir değeri nedir yardımcı olabilecek varmı.
 
SMD Türkçe'de Yüzey Üstü Montaj anlamına gelmektedir. Bunlar normal dirençlerle aynıdır. Küçük görünmesi direncin değerinin düşük olacağı anlamına gelmez. Bu dirençler devrenin yüzeyine monte edilir fakat lehimlemeleri devrenin içerisinden yapılır.:)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,882
Mesajlar
921,288
Kullanıcılar
451,019
Son üye
cufpuf

Yeni konular

Geri
Üst