Asenkron motor yerine servo motor seçimi

Estağfurullah, bende iş çıktı diye sevinmiştim, o kadar çabuk kırılmayın.
Hayırlı işleriniz olsun...
Neyse hocam biz işimize bakalım dediğiniz gibi
Benim sistemimde 4 kW 26 nm 1400 d bir adet asenkron motorum ve ekrandan girilen çakışma verilerine göre start verilip motorun 700 devire çıkıyo devamında 700 den 1400 devire 40 ms de çıkıp 50 ms dede 700 e geri geliyo bu işlem periyodik olarak çalışyo hiç durmadan 2 gün boyunca. Şimdi bu motor öyle ekrandan girilen verilere göre istendiği gibi çalışmamıştı tabiki de o hıza o kadar zamanda çakamaz ancak bu motoru servo ile değiştirmek istiyorum ancak servonun bu işi yapamamasından endişeliyim motor bu tarz çakışmaya ne kadar uyumsağlayabikir
Benim sistemimde 4 kW 26 nm 1400 d bir adet asenkron motorum ve ekrandan girilen çakışma verilerine göre start verilip motorun 700 devire çıkıyo devamında 700 den 1400 devire 40 ms de çıkıp 50 ms dede 700 e geri geliyo bu işlem periyodik olarak çalışyo hiç durmadan 2 gün boyunca. Şimdi bu motor öyle ekrandan girilen verilere göre istendiği gibi çalışmamıştı tabiki de o hıza o kadar zamanda çakamaz ancak bu motoru servo ile değiştirmek istiyorum ancak servonun bu işi yapamamasından endişeliyim motor bu tarz çakışmaya ne kadar uyumsağlayabikir
Ne kadar dayanabilir. Çevireceği kasnak için 5 nm kuvvet gerekiyo ancak atâlet momenti mi hesaplamadık tabiki

Son düzenleme:
40 ms ne kadar yapar tam emin olmamakla birlikte 40 ms yapacağı kanaatindeyim😊Kurşun adres sormaz diye ondan

Avcılık dolayısıyla ateşli silahlarla yakınlıktan kaynaklanan bilgiyle;
Namlu çapı, silahın içindeki yiv sete, türüne ve kalibresine göre degişmekle birlikte genel geçer ilk hız (namluyu terk etme anı) 330 m/s - 1800 m/s arasında oluşabiliyor.
Servo motor mu kullansam acaba? 😀
servo mervo kullanma abi her şeyi vergiye veriyoz . şimdi sen servo kullanırsan ve bunu duyarlarsa hemen ötv koyarlar ruhsat isterler karne belge isterler servo kullanacak arkadaşlarda zor durumda kalır ..
ben ok kullanıyorum ama kimseye sölemiyorum. henüz vergisi yok..

servo mervo kullanma abi her şeyi vergiye veriyoz . şimdi sen servo kullanırsan ve bunu duyarlarsa hemen ötv koyarlar ruhsat isterler karne belge isterler servo kullanacak arkadaşlarda zor durumda kalır ..
ben ok kullanıyorum ama kimseye sölemiyorum. henüz vergisi yok..
El-hak doğrusun hocam.. 😀

Ne kadar dayanabilir. Çevireceği kasnak için 5 nm kuvvet gerekiyo ancak atâlet momenti mi hesaplamadık tabiki
Daha önce de söylediğim gibi birtakım verilere ihtiyaç var.

Ancak şöye de gidilebilir:

Sisteminiz çalışıyor fakat hız tam olmuyor veya akselerasyon tam kontrol edilemiyor vs derseniz, o zaman servo motor işinizi mükemmel olarak yapacaktır.

Hatta servo motorların hızı 3000 devir dakika ya çıkabileceğnden, 1/2 redüksiyon kullanarak torku ikiye katlarsınız.

Veya yarı torkta (daha ıcuz olacağı için) bir servo kullanabilirsiniz.

Servo motorlar, hemen hemen her teknik karşılaştırmada asenkron motorlardan çok daha iyi performans gösterirler. Buna çalışma ömrü de dahildir

Arzu ederseniz, üretici firmanın verilerine bakıp karar verilebilir.

Daha önce de söylediğim gibi birtakım verilere ihtiyaç var.

Ancak şöye de gidilebilir:

Sisteminiz çalışıyor fakat hız tam olmuyor veya akselerasyon tam kontrol edilemiyor vs derseniz, o zaman servo motor işinizi mükemmel olarak yapacaktır.

Hatta servo motorların hızı 3000 devir dakika ya çıkabileceğnden, 1/2 redüksiyon kullanarak torku ikiye katlarsınız.

Veya yarı torkta (daha ıcuz olacağı için) bir servo kullanabilirsiniz.

Servo motorlar, hemen hemen her teknik karşılaştırmada asenkron motorlardan çok daha iyi performans gösterirler. Buna çalışma ömrü de dahildir

Arzu ederseniz, üretici firmanın verilerine bakıp karar verilebilir.
image.jpg

DC167F69-7711-4828-8D95-53C354BEAF0D.png

1500 devir 20 Nm motora 1/2 oranında redüksiyon kullanırsam eğer 750 devire düşer torkta 40 nm olur

Ekli dosyalar

• 4E865DD1-B77C-491D-99E9-174EB7E78358.png
    4E865DD1-B77C-491D-99E9-174EB7E78358.png
    2 MB · Görüntüleme: 12
  • 070367E6-3375-42B9-A64A-14F1FF57DA33.png
    070367E6-3375-42B9-A64A-14F1FF57DA33.png
    1.5 MB · Görüntüleme: 12
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
130,338
Kullanıcılar