SMD kod okuma!

kndmrefe

Üye
2 tane SMD malzeme var. SMD kodunda p mosfet olduğunu anladım. Yanlış anlamadiysam. Diğerinin diyot. SMD kodu kafamı karıştırdı. İyi bilen biri yardımcı olabilir mi? Tam olarak nedir! N transistör mu? P mosfet mi?
41 ve 46 yazanlar SMD kodu. Diğer değerler tam olarak nedir?

Ekli dosyalar

• IMG_20220508_110205.jpg
    208.2 KB · Görüntüleme: 34
Son düzenleme:
Onlara baktım. Üreticiler sonuna p ve t harfi koyabilir diyor bazı yerde. Üretim yılı ve haftası olabilir diyor. Transistör olduğu belli zaten. Ayaklarında b ve e harfleri var zaten de. 41** da p mosfet olduğu soyleniyor. ** Devamı anlamanina mi geliyor. Mesela benim 41 55 7 yaziyor. 41** bakmam gerekmiyor mu? Diğer sorun 413 baktığım zaman PNP transiator diyor, bilgi kagidina baktığım zaman npn transistör yazıyor. Neyi referans almam lazım? Yanlışlik olma ihtimali var sanırım bu site.(https://www.s-manuals.com/smd/41)
415 de npn transistör diyor.

İyi forumlar
Buna benzer bir sorunum var. Amatörüm. Kafam karıştı devrede hiçbir şekilse yanıt vermeyen birbirine ters
F5 12 U ve DU 13 U yazan iki smd var ve olduklarını bilmiyorum, yardım edermisiniz. Değiştirmek istiyorum, nedir ve eşdeğeri ne kullanabilirim. Şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

• VideoCapture_20220508-125600.jpg
    285.3 KB · Görüntüleme: 19
Reklamin iyisi kötüsü olmaz derler. Bizim memlekette ne hikmetse cibildak hatunlu olanı makbul oluyor .
Orta noktada kartın diğer tarafında bağlantı var herhalde. Kodları araştırmak lazım.
"Marking smd" https://www.s-manuals.com/smd

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim, linke göz attım Zener çıkıyor. Evet arkadan
Arkadan bağlanan bişey yok, smd ler birbirine ters. Linke göz attım zener çıkıyor. "*! Düzeltiyorum, sorun tny264gn entegre ile bobin bacaklarındaki temassızlıktan oluşmuş. Başına böyle bişey gelen olursa, lehimleri ve entegreyi yenileyip sorunu ortadan kaldırabilir. Herkese selamet dilerim. Destek için teşekkür ediyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…