Arkadaşlar merhaba,öncelikle konuyu açan arkadaşa teşekkür ederim ve sizlere tabiki,çünkü paylaşmak güzel olduğu kadar gelişmektir .aynı soruyu veya başka deyişle bende sormak istiyorum,,fakat bu sorudan biraz farklı ,ac-dc smps devresinde ,doğrultulmuş akım'ın ferrit trafoya bağlantısının mantığını açıklayabilirmisiniz.Yani,220v doğrultulduğunda,300-360v oluyor,oraya kadar tamam anladım ,ama,ondan sonra trafoya gireceği zaman (+) kutup mu direk giriyor yoksa (-) kutupmu.Yada,daha sade şekilde sorarsam,trafoya bağlantı ve çalışma şekli nedir,hangi mantıkla çalışıyor,bunu sormamdaki maksat,bir smps devresindeki trafoya kadar olan bölümü çalışır durumda ,trafoyu söküp sekonder uçlarını boşa çıkarıp doğrulttuğum zaman ,seri lamba yanıyor kısa devre olmuş gibi,acaba bilmediğim bir bağlantısımı var bunun.........,işte mantığını anlamak istediğim bu.... ,kendimce ,herhangi bir smps devresinde ferrit trafonun sekonder sargısını kendi isteğimize göre sararsak aynı devrede istediğimiz voltajı alabilirmiyiz diye düşündüm,yani,zaten kurulu bir devre var sadece trafo sekonder sarımını yapıp,harici şekilde doğrultup netice alınabilirmi,çünkü aynı devrede doğrultamazsın çünkü çıkışlar ve voltaj değiştiği için aynı devrenin doğrulmacını kullanamazsın sanırım ,sizce mümkünmü bu dediklerim .cevap yazarsanız minnettar kalırım ,kolay gelsin.