düşüncem ilk girişteki 800A lik kompaktın çıkısından bir kontaktore girmek ve kontaktorude zsamsn rolesi ile ve faz koruma rolesi ile kontrol etmek
Merhaba.
Elektrik gidip geldiğinde şalteri on yapmak sorun olmayacaksa.
(olacaksa motor takacaksın detayları sorarasın)
800A şaltere Düşük gerilim bobini koy bobin uçlarınıda bir faz kontrol rölesinin açık kontağından geçir.
Faz yokluğunda yada gerilim yüksek düşük geldiğinde Faz kontrol sayasinde şalteri açtıracaktır.Tekrar şebeke geldiğinde faz korumayı set ettiğin değerlere gelmediği sürece(şebeke) şalteri on yapamazsın.
Düşük Gerilim+Faz Kontrol 100 lirayı geçmez maliyeti.
Ani gerilim sıcramaları pic ten ziyade güçlü işlemciler yada hızlı DSP ler ile kontrol edilebilir. Tabiki bu koruma devresini analog yaparak çok daha başarılı sonuçlar elde edebilirsiniz.
bu arada hiçbir şalter yada kesici gerilimin ani olarak tepe yaptığı sıçramalarda koruyamaz çünkü, en hızlı şalterin açma süresi yaklaşık 3-10mS civarındadır. oysaki ani gerilim sıçramalarının olduğu süreler bu sürelerden çok daha kısa sürelerdir.
evet sayın tosun sıze katılıyorum dedığınız gıbı anlık piklerden koruyamayız ama 3-5 mS lık zaman dılımı uzerındekılerden korumuş oluruz buda triyakların delınmesını %80 korumuş oluruz bu benım tahmınım
benim daha önce eklediğim devre ile birlikte yapmayı düşündüğünüz modifiye işe yarar. tek başına gerilimin yükselmesini önleyecek başka bir devre elemanı olmadığından aynı şekilde gerilimden dolayı arızalar devam edecektir. Buna tecrübeyle sabittir diyebiliriz. Ekteki devrenin çok daha gelişmiş versiyonunu kendi üretimimiz olan cihazlarda kullanmaktayız ve bu hali bile son derece basit sistemlerde başarılı sonuçlar verir. Elektrik hatlarının en kötü olduğu dağlardaki özellikle TV ve Radyo vericilerinin UPS' lerinde kesin çözümler sağlamıştır.
sayın tossun2008 benim de düşüncem olacağı yönünde yanlız bir çekincem var sureli gidip gelmelerde kontaktör açıp kapama yapacağından kontaktör kutup ucları yapısık kalmasından ve sürekli arıza cıkaracak olmasıdır ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?