Sokaktaki elektrik kutusundan eve gelen kablonun maksimum uzunluğu ne olmalı?

Ucuzundan bi ölçü aleti alın ya da arkadaşınızdan temin edin. Akşam akşam ölçüm alın ve sorun görürseniz dağıtım şirkenin mail adresini bulup ya da 186yı darlayarak çözüm arayın.

Bu tür dertler için dağıtım şirketi ile görüşüp derdinizi anlatmaktan başka çözümünüz yok. Onların da gündüz vakti gelip ölçüm almaları kontrol olmaz. Herkesin bilimum cihazı kullanmaya pek hevesli olduğu akşam saatlerinde kontrol lazım. Yok o saatte biz gelemeyiz , boş olduğumuz zaman geliriz derlerse Allah size kolaylıklar versin. Derdinizi Elektronik olarak internet üzerinden yapıp mevzuyu iyice kabartırdım ben olsam.
İlk netleşmesi gereken nokta bu. Sağlıklı bir Elektrik beslemenizin olması. Yalnız akülü araç mevzusunu bence dillendirmeyin şikayetinizde. Gördüğüm kadarıyla bunların en düşüğü 1 faz 7 kW. Takmayın der geçerler ki haklılık payları malesef var. EİT yönetmeliğine göre 1 faza bağlanabilecek maksimum tekil yük 5000 wattdır. Ha trafo büyük olur duymaz , besleme kabloları kütükten hallicedir gerilim düşümü olmaz. O durumlarda kimsenin şikayeti olmaz. Ama sizin gibi alt yapısı oturmamış yerlerde bu işler sıkıntı olur.
Not : Bu mesajı da inci gibi noktalama işaretlerini kullanarak yazdığınız ve anlatım olarak çok güzel mesajınız hatırına yazdım. Keşke herkes sizin gibi meramını anlatabilse.

Teşekkür ederim. Dağıtım şirketi ile cebelleşmek gerçekten zor olacak, başka yolu yok anladığım kadarıyla...

Elektrikli araç şarj konusunda karşı tarafa meramımı anlatabilir miyim bilemiyorum ama şu an en büyük sorun bu olduğu için buna çözüm arıyorum. Bizim tesisatta 3 faz var, nispeten daha az kullanıldığını düşündüğüm faza (yani kesinlikle ısı pompasının fazında değil) wallbox bağladım. Wallbox (monofaze) 3.24 kw ayarında, bunu hem altyapı kaldırmadığı için böyle kullanıyorum hem de pillerin sağlığı için böyle kullanıyorum. Şarj 10 saat kadar sürüyor yani akşam aracı şarja koyunca sabaha hazır şeklinde çalışıyor. Yani EİT yönetmeliğine göre verdiğiniz bilgideki sınırı geçmediğimize eminim. Bunu dağıtım şirketine anlatabilir miyim? Ondan emin değilim.

Gökhan Bey sorununuzu anlıyoruz ama buradan tahmin yürüterek nokta atışı tespit yapmamızı beklemeyin. Google a baş ağrısının sebeplerini aratmak gibi bu. Belki basit bi susuzluk belki tümör.

Size oldukça faydalı bilgiler verilmiş aslında bunları kullanarak bi elektrikçi ile iletişime geçin. İzsu dediğinize göre İzmir de yaşıyorsunuz. Koca İzmir de elbet bir usta vardır çok spesifik şeyler değil bahsettiğimiz konular.

Elektrikçiden başka çözüm yolu yok daha büyük kazalara ve kayıplara engel olmak için en kısa sürede bir usta ile görüşün en azından kontrol etsin tesisatı sorun basit bir gevşeklik de olabilir.

Evet İzmir, yakın zamanda 3 farklı elektrikçi diğer işlemler için geldi. Şu an kör topal ilerlediğimiz nokta burası, daha fazlası için daha büyük maliyet gerektiği için hani belki bariz bir hata varsa diye buradan fikir almak istemiştim. Yani komşu sokaktan hat döşenmesi gibi bir durum gerçekten saçma. Bu hattın evin inşaatını yapan kişi tarafından döşendiğini de biliyorum. Yani Gediz Elektrik buralara pek uğramamış. Altyapımız gerçekten sıkıntılı görünüyor. Ayrıca hemen evimizin karşısında trafo var.

Forum istatistikleri

Konular
129,950
Kullanıcılar
452,871
Son üye
sadicim123

Yeni konular

Geri