Solar şarj kontrol (regülatör) cihazı

Hangi şarj regülatör markası kullanıyorsunuz?

  • Amerikan malı

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    4
Şu mppt regulator fiyatları yüksek olmasının sebebi nedir pwm lerde aynı isi yapıyor ama mppt lerin performanası %90 larda olduğu için mi solar panel gücünün hepsini kullanıyor diyer pwm regulatorlerinde verin %45 lerde olduğu icin mi ?
ikincisi sonuçta bunları uzakdoğu ülkeleri yapıyor çin kore tayvan fiyatları neden yüksek mppt lerin
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Steca ve diğer MPPT üreticilerin yazdığı verimler statik verimdir. Yani işlemciye yazılan programın kağıt üstündeki teorik verimidir. Bir de Avrupa standardına göre verim değeri vardır. O da %90 civarıdır. Ancak hiçbir üretici firma ortam şartlarında verim hesabı yapmamıştır. Bu değerler ulaşabilecek maksimum değerlerdir. Üretici firmalar ticari politika güddüklerinden dolayı verimi bu şekilde yüksek tutmaktadırlar. Verim akü boşken fazla olurken akü dolduğunda min. seviyeye gelir. Bu da maks. %60 yapan cihazın gerçek verimi ortalama %20-30 yapar. Steca ürün siparişi verdim. Verim testi yaptıktan sonra gerçek yüksek verimi burada paylaşabilirim.
 
herkes cebini düşünür olmuş...
 
Steca MPPT 2010 testini gerçekleştirdim. Firma web sitesinde %95 verimden bahsediyordu. Gene bu ticari yalan. %50'yi geçmiyor. 50 USD'lik çin MPPT'si ile aynı çalışıyor. Alman malı Steca'nın satış fiyatı ise 218 €=282USD. İkisi de aynı özelliklere sahip. 1 Steca yerine 4 tane çin malı MPPT alınır. Türkiye distiribütörü PEM firması diğer şirketler gibi malı iade alınmasında gene çamura yattı. Sakın PEM Enerji Sanayi Tic. Ltd. Şti'den bir şey almayın. Sipariş veriyorsunuz 2 haftada getireceğiniz 1 ayda getiriyor. İade kesinlikle almıyor. Tabi kimse hukuktan üstün değil. O da kanunlarda yazılanlardan nasibini alacak.
 
Sağol onerin için @fatatug Bey
siz şimdi anladığım kadarıyla çin mali mppt alın onun performansı diyer markalardan iyi onu demek istediniz
yaptığınız testler sonucunda
 
Alman malı ile çin malı MPPT cihazı testinin sonucu aynı. O yüzden fazla para verip alman malı almayın diyorum.
 
Teknik destek Türkiye'de ikisinde de sıfır. Bu yüzden Çin'den getirirseniz hem de daha ucuz olur.
 
Sayin @fatatug

Iki dakika ara ile gonderdiginiz mesajlari ardi ardina gondermek yerine ustteki ilk mesajinizi editleyerek forum kirliligini onleyebiliriz.

Dahada dikkat edeceginizi dusunuyorum. Iyi forumlar.
 
Merhaba Arkadaşlar
52 yaşında memurum. Çok az elektrik bilgim var ama 6 yıldır solar enerji kullanıyorum. 240 w panel ve 2 x 100 ah akülerim 1500 w tam sinüs inverterim 12V/220V bir sistemim var pwm ve mppt kontrol cihazları arasındaki farkı iyi biliyorum. yerli yapım bir pwm kontrol cihazı bir defasında HLB1vuplXJjvK1RjSspiq6AEqXXay.jpg_q50.jpgHLB1vuplXJjvK1RjSspiq6AEqXXay.jpg_q50.jpg akülerimi öldürdü. deneme yanılma metoduyla veya sorup öğrenerek biryerlere getirdim. Bu sitede çok yeniyim. Ama üzerinde mppt yazan her cihaz mppt midir? özellikle çinden aldığım bir cihaz hakkında şüpheliyim. konu hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olursanız sevinirim.
 
Merhaba @mehmet1393 bey, cihazın aynısını ben de gümrük vergisi ilavesinden önce getirtmiştim. Üzerinde MPPT yazsa da MPPT olduğunu sanmıyorum. Ürünün yorumlarında da yazanlar aynı görüşteler (bu karara varmak için herhangi bir ölçüm yapma gereği duymadım. Emin olmak için ölçümlemek daha kesin karar vermekte faydalı olur tabi ki). Çünkü MPPT cihazlar fiyat olarak bu cihazın bir kaç katı fiyatla satılmaktadırlar. Çinli arkadaşların ne sözlerine ne de yazdıklarına itibar etmeden önce iyice bir düşünmek lazım.;)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,829
Mesajlar
920,824
Kullanıcılar
450,921
Son üye
duran_elektrik

Yeni konular

Geri
Üst