Solar sistem için Dc sigorta sećimi

4.2 kW Solinved marka akıllı invertör kullanıyorum.
4 adet 550watt Half-Cut mono kristal solar panelleri birbirine seri bağlantı ile İnvertör e girdim.
4 adet 100 amp. Jel akü 24 volt 200amp. olarak bağladım.
İlkkez böyle solar sistem kurduğum için İnvertör ve aküler arasında Dc sigorta koymadım ve bilmiyordum, ama konulması husunda çok yorum denk geldi.

* Şimdi benim sorum yukarı da belirttiğim sisteme İnvertör ve Akü arasına kaç amperlik dc sigorta koymam gerekiyor?
* Piyasada İki kutuplu Dc Otomatik Sigortalar gördüm bunları kullanmakta bir sakınca olurmu?
* lifepo4 akü bağlamak istersem kapasitesi ne olmalı?
* Bu sistemi daha verimli kullanabilmem için neler yapabilirim? Başka öneriniz varmı?
* Bu konuda uzmanlaşmış arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkür ederim.🙋🏻‍♂️

Son düzenleme:
Merhabalar akü inverter arasına 125 amper iki kutuplu DC sigorta kullanabilirsiniz fiyatı yüksek diye pek kullanan olmuyor ama önemlidir.
Seri bağlı paneller için ise 16 amper kartuş sigorta yada yine iki kutuplu DC sigorta kullanabilirsiniz.
Bahsettiğiniz sistem için 25.6 volt 210 amper lityum batarya kullanarak sistemi daha verimli bir hale getirmek mümkündür.

Merhabalar akü inverter arasına 125 amper iki kutuplu DC sigorta kullanabilirsiniz fiyatı yüksek diye pek kullanan olmuyor ama önemlidir.
Seri bağlı paneller için ise 16 amper kartuş sigorta yada yine iki kutuplu DC sigorta kullanabilirsiniz.
Bahsettiğiniz sistem için 25.6 volt 210 amper lityum batarya kullanarak sistemi daha verimli bir hale getirmek mümkündür.
Cevabınız için çok teşekkür ederim 🤗
Elimde Hegel marka 100 amper çift kutuplu dc sogorta var. Bu sigorta yı kullansam bir sorun yaşar mıyım?

Son düzenleme:
Hocam çok soru soruyorum biliyorum ama🙏🏻
Tanıdığım bir mühendis AC de kullanılan çift kutuplu veya tek kutuplu sigorta da kullanabilirsin boşuna o kadar para verme demişti. Kafam karıştı. Bu Dc sistem lerde Ac de kullanılan sigorta işe yararmı?

İşe yararmı konusu biraz karışık.
DC sistemde DC sigorta kullanmak gerekiyor.
Açma değerleri tutmayacağı için ac sigorta kontakları eriyebilir bunu fark edemezseniz sıkıntı olur.
Ucuz sistemler değil bunlar sizde deneyimlediniz bir sigorta ücreti pahalı diye riske etmek doğruysa siz mühendis arkadaşım dinleyin ama ben bu işleri yapan birisi olarak size DC yerine ac sigorta olur deme şansım yok maalesef

Hocam çok soru soruyorum biliyorum ama🙏🏻
Tanıdığım bir mühendis AC de kullanılan çift kutuplu veya tek kutuplu sigorta da kullanabilirsin boşuna o kadar para verme demişti. Kafam karıştı. Bu Dc sistem lerde Ac de kullanılan sigorta işe yararmı?
güzel insan, o müyendis arkadaş AC ile DC nin çalışma mantığını pek bilmiyor galiba. benden size bir bilmeyen tavsiyesi, işi bilen @Mustafa KABADAYI ustamızın dediğini dinlemenizdir. yine de karar verme mercii sizsiniz, siz bilirsiniz. tavsiye bizim ustalardan...

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,236
Son üye
denizkapikiran

Yeni konular

Geri