Solar Sulama Motor Kablo Seçimi

Monofaze kesite ! dikkat.
Üstadım paylaştığınız belgeye göre monofaz 2 hp motorlarda 235 m mesafede 3x16 kablo tavsiye ediliyor. 3 hp monofaz motor için 185m üzeri kablolama tavsiye edilmiyor görünüyor. Trifaze 3 hp motorlarlar için 285m mesafede 3x4 kablo tavsiye ediliyor. 3 hp monofaz motor alıp 3x16 kablo kullanmak en uygun seçenek diye anladım. Yanlış mıyım? Teşekkürler bu arada.
güzel insan, yer, konum, depo bilgileri, kuyu verimi gibi bilgiler olmadan ne söylesek boş. tamam ac kolay ve verimli (neye göre? kullanım çokluğu) dc ise yavaş kalabilir ama çalışır. her ikisinin de art ve eksileri var. barajdan alacaksan 0 (sıfır) metre mi hesap yapacağız. 225 metre o kadar uzak bir mesafe değil. iyice ve dikkatlice yapılacak hesapla kaç ton su çekeceğinizi de bilirsek hesap daha da kolaylaşır. bakınız hala kendi deponuzun tonaj bilgisini vermediniz, hala günlük veya haftalık tüketim bilgisini vermediniz. deponuz ile kaynak arasındaki rakım bilgisini vermediniz. bu bilgiler devlet sırrı değilse söyleyiniz de ben değil, değerli ustalarımız adam gibi hesap yapsınlar geçmiş deneyimlerinden sizin için çözüm üretsinler.
Üstadım ayrıntılara çok girmedim. Ayrıntıları hesaba katarak 2 hp pompa işimi görecek, 3 hp olsa ihtiyaten ilerde lazım olur diye kuracağım. Söyleyeyim madem :) 75 m yükseklik, 320 m toplam mesafe. Baraj 0 sayıyorum. Ayrıca yükseklik yok. Toplam yükseklik. Saatte en az 3 ton işimi görecek. İlginiz için teşekkürler bu arada.
 
Son düzenleme:
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.

Forum istatistikleri

Konular
129,159
Mesajlar
923,810
Kullanıcılar
451,506
Son üye
Farid_13

Yeni konular

Geri
Üst