muratcan8
Üye
Herkese merhabalar 3 proje yapmam gerekiyor güneş pili ile oyuncak araba şeklinde teker döndürücek motorlu bir proje, ev aydınlatması ve olabilcekse bahçesinde rüzgar türbini yada rüzgar gülü, birde maket uçak ile motor uçmasada hareket etse yeter.
Şimdi buarada dikkat edeceğim şeyler neler?
Soru 1 paralel ile akım seri bağlantı ile gerilim yükseliyor bunlardan hangisi benim işe yarar.
-Not: Bilgim şu Güneş paneli yada pil bir enerji kaynağının motordan çok yüksek bir voltajda olmamalı çünkü motoru yakabilirim.
Malzemeler: motor 2 tane fırçasız 3.7V , 2li 1.5Vluk pil yuvası , Dolum yapabilen pil ?V , Dolum yapabilmesi için devre kartı , 6V luk bir güneş pili, pervaneler , Dinamo motor, 5 tane led diyot, Lamba yuvası
Burada önemli olan pilin değerlerleri mi güneş pilinin değerleri mi
Yorum öneri ve görüşlerinizi bekliyorum.
Şunu kullan değerler şöyle olsun diyebilirsiniz.
Şimdi buarada dikkat edeceğim şeyler neler?
Soru 1 paralel ile akım seri bağlantı ile gerilim yükseliyor bunlardan hangisi benim işe yarar.
-Not: Bilgim şu Güneş paneli yada pil bir enerji kaynağının motordan çok yüksek bir voltajda olmamalı çünkü motoru yakabilirim.
Malzemeler: motor 2 tane fırçasız 3.7V , 2li 1.5Vluk pil yuvası , Dolum yapabilen pil ?V , Dolum yapabilmesi için devre kartı , 6V luk bir güneş pili, pervaneler , Dinamo motor, 5 tane led diyot, Lamba yuvası
Burada önemli olan pilin değerlerleri mi güneş pilinin değerleri mi
Yorum öneri ve görüşlerinizi bekliyorum.
Şunu kullan değerler şöyle olsun diyebilirsiniz.