SolidWorks'de diş açma için vida deliği seçme

Kulağım çınladı geldim.

Ağır migren ilaçlarının etkisiyle yanlış anlamış olabilirim.

Raylara havşa başlı vida geçmiyor mu dediniz? Raylarda havşa başlı vida kullanamazsınız ki. Yani olur da olmaz. Oluru imbus vidadır. Raylar imbus vidaya göre üretilir. Standardı budur yani. Sakın raylara müdahale etmeyin. Sertleştirilmiş çelik zaten. Genişletemezsiniz delikleri kolay kolay. Sonra yazık olur.

Takım taklavat için ben önce sanayiye giderim. Torna kesicileri, freze takımları vs. satan yerler her sanayide vardır. İnternete göre her zaman hesaplı olur. Bir de böyle yerler genelde hep aynı bölgede konuşlanır. Yan yana dükkanlardır yani. Dolaşıp fikir ve fiyat alınabilir.

Arkadaşların dediği gibi, arabanın karşılığına kılavuz çekilmez. M6 vida kullanılacaksa 6.2mm gibi delinir. Parça hassas kesilmemişse 6.5mm matkapla genişletilir. Yine olmuyorsa parça rezalet kesilmiştir. Bana göre ondan pek hayır gelmez ama bu benim fikrim tabi.
 
Bu arada, M10 vida için kılavuz çekilecek deliğin çapı 8.5mm olması gerekiyor. Yanlış ölçmüş olmayasınız? Gerçi deliğin çapı 9mm ise yine M10 kılavuz çekilir fakat vida hafif gevşek olur. Sonunda vidayı çok sert sıkmazsanız sorun olmaz. Yoksa profildeki dişler yalama olur.
 
@Suat_Korkmaz Dedikodunu yapıyorduk Dediklerin kafamı kurcalayınca tekrar ölçtüm. M12 kullasam ağır aluminyum olduğundan baya et mesafesi kalıyor. O sebeple yeni M12 vidalar ve M12 helis kılavuz almam gerekecek. Daha sağlam olsun.

Havşa başı için yanlış anlatmışım. Allyan başlı vidanın girdiği yuvaya havşa başı diyorum. Lakin o boşluklara M6 vidanın başı sığmıyor. Anlaşılan taş motoru ve matkapla baya bir vida elimden geçecek.

Hırdavatçılarda gezmek istanbulda pek kolay değil. İmes sanayi sitesi avrupa yakasına uzak. Haydi gittin ulaştın diyelim içerisinde dolaşman bir ömür. İkitelli'de aynı şekilde. Bütün gün 2 rulman bir vida aramakla geçiyor.

Bir de işin ticari yönü var. Bizim gibi garibanlara etiketsiz, belirli fiyatsız, ürün özelliklerini açıklamadan, kalite belirtmeden ürün satmanın avantajını yaşadığını düşünüyor esnaf. Sonra marketler geldi bizi bitirdi diyecekler ama çok geç olacak.
 
M10 helis al devam et abicim. M12 icin deligin 10.2mm olmasi gerek ama senin delikler 9mm bu sefer matkapla 1.2mm orayi delmekle ugrasacaksin ki zaten 4 tirnakli orasi tam delik degil bu sefer ekseninden sasacak.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Ayni sigma icin saplamaya 2 kanal acip, ucunu da biraz sivriltip 15cm dis acabildim (sarjli tornavida ve D.yagi). Hem de bedeva. Tavsiye ederim.
 
Sıra geldi motorlara. Nema23 motorların 5.1mm delik çapı var. Dolayısıyla M5 Vida kullanıp, karşılığındaki levhaya 4.2mm diş açacağım.
Ancak diğer motor daha büyük. Ve delik çapları 6.5mm olarak ölçtüm. M7'de yok. Gerçi vardır ama bulamam herhalde. M6 yapsam bol bol sorun olur mu?
 
Hocam bence ufak tefek seylere takiliyorsunuz. Nicin sorun olsun azizim maksat vida ile motoru plakaya sıkıştırmak degil midir.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Temel olmadan aradan girince bu işlere böyle oluyor herhalde. Her adımı korkarak yapıyorum. Teşekkürler.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…