SolidWorks'de diş açma için vida deliği seçme

http://sahinrulman.com/site/images/stories/teknik-ozellikler/SHNxxB.jpg

Şahin rulman sitesinde SHN20B araba için civata (4 adet MQ) çap 5 mm x 8 mm uzunluk olarak verilmiş. İki bağlantı parçasında da diş olması bağlantıyı zorlaştırır, doğru değil.

(Sorunuzu yanlış anladığım için yanıtımı değiştirdim)
 
Son düzenleme:
@Yusuf&CNC ben de anlayamadım. Elimdeki vidayı M6 diye biliyorum. Kumpas ölçtüm diş bölümünde 6mm. Arabaya rahat bir şekilde girip dişi döndü.

Katalog mu yanlış acaba? gerçi ona katalog denmez ama... Koca levhayı kestireceğim. Bir de bundan sebeple yanlış olursa..
 
Bence adam dalga geciyor siz de cvp veriyorsunuz :D

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
@asenyurt :) abi yok ya klavyenin pili bitti. Bluetooth'da o arada basılı gibi algıladı. Uyuz mac klavyesi. Değiştim, düzenledim.
 
@Yusuf&CNC @Yusuf SEYLAN @asenyurt çok saolun. Dediğinizi anladım. Çok teşekküler. Sadece en alt tabana diş yapılacak. Tabandaki dişin açılması için ise vidanın metrik ölçünün tablodaki karşılığı(M5 için 4.2mm) olarak delinecek. Bu deliği de SW'de cam işlemine göndermeden önce "Özel boyutlandırma" seçeneği seçilerek 4.2 seçilecek. Bende bunun için custom vida ölçüleri yaparak SQ'de kaydettim onu kullanıyorum.

Arada kalan veya en üstteki levhaya ise diş açılmayacak. Direk vidanın ölçüsünde delik açılacak. Dolayısıyla üst katman içinde SW'de yine "Özel boyutlandırma" seçip ayrı bir vida ayarı oluşturmak gerekiyor. Çünkü delik sihirbazından M5 vida seçince 5.6mm gibi bir delik açıyor.

Yine delikle ilgili bir sorum daha olacak. Daha önce @asenyurt karşılaşmış aynı sorunla.
https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/yeni-cncnin-zamanı-geldi.100048/page-7#post-623279

90x180 ve 90x90 ağır sigma profillerim var. Dik uçlarından yine aluminyum levhaya vidalamayı planlıyorum. Profillerin uçlarındaki delikler 9mm. Resimdeki vida M10.

2r3jd09.jpg


M10 vida mı kullanmalıyım?

M10 vida kullanırsam tabloya göre 8.5mm delik olmalı. Benim delikler daha şimdiden 9mm. Dolayısıyla yoksa bu vidaları köşeye atıp M12 kullanmak üzere delikleri 10.2mm'ye kadar genişletip daha sonra buna göre kılavuz mu çekmeliyim?

Bir diğer nokta ise "asenyurt" un problemi ile aynı. Benim elimdeki takımlar o boşluğa girince çeyrek tur sonra boşa düşüyor. Almam gereken ucun adı nedir? Karaköy'de biraz bakındım ama yabancısı olduğumdan, ismini de bilmediğimden derdimi anlatıp bulamadım.
 
9mm delige m10 kilavuz cekebilirsin. Benim agir sigmalar da o sekilde 0.5mm pay yok diye somun tutan disleri yalama olmadi hic baya sıkabiliyorum. Kilavuzu duz oturtup guzelce dondurebilirsen eksenden sapmadan sorun olmaz. Kilavuz cekmeden once wd40 sıkmayi unutma birde deliklerin agzini havsa basligi ile 1mm alirsan daha rahat eksende tutarsin

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Tamamdır. Şuradaki M10 helis kılavuzdan alıyorum. http://www.makinatakim.com.tr/tr-tr...nalli-makina-kilavuzu/283/ProductDetails.aspx

Satın alabileceğim irili ufaklı bir sürü site buldum. Ve ciddi fiyat farkları var. Bu tarz hırdavatlar konusunda istanbul'da olan online güvenilir site olarak hangilerini kullanıyor sunuz?

20'lik raylar konusunda da @Suat_Korkmaz yaşadığı vida başı girmemesi sorununu yaşıyorum. Satın aldığım yer raylardaki havşa başını genişletmemi önerdi. Siz ne dersiniz?
 
Asklinda vidayi bir metrik dusurebilirsin. Dusuremiyorsan vidalarin baslarini kucultebilirsin. Rayin deliklerini genisletmek riskli. Sutunlu matkaba baglayip z ekseninin toplam 10 vidasini taslama ile kucultmustum. Eğe ile de guzel duzeltince miss gibi oldu

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Forum istatistikleri

Konular
128,829
Mesajlar
920,831
Kullanıcılar
450,922
Son üye
yusuf4141.

Yeni konular

Geri
Üst