Philips simplygo solunum cihazımda adaptör ya da pilden gücü alıp kontrol eden kartta sorun olduğunu düşünüyorum. Sorular üzerine : Cihaz ikinci el ve 150 saatte henüz.
Cihaz hem pille hem de adaptörle (19v 7.9a) çalışabiliyor. En yüksek kademede 160 wattın üzerinde güç çekiyor.(Prize takılan ölçüm cihazı ile baktım) . 150w kadar olan kademelerde hiç sorun yok ama 160w üzerine çıkınca kapanıyor. 1-3 dakka sonra tekrar çalışıyor sonra yine aynı.
Cihaz hemen kapanmıyor tabi, bir süre çalışıp ısınınca oluyor. Muhtemelen iç devrede ısınan parça var.
Adaptör kaynaklı değil, çünkü hem ev hem araç adaptörü ile sorun aynı. Ayrıca pille çalışırken de aynı, pille çalışırken bir süre sonra gücü yönetemediği için motorda sallantılar başlıyor ve kapanıyor.
Bu problem sadece üst kademelerde güç tüketimi yükselince oluyor. 160w altında saatlerce çalışsa da sorun yok.
Neden hangi parçadan olabilir. Güç kartı ile alakası olmama ihitmali olabilir mi? Bir elektronikçiye mesajla sordum doğrudan bizle alakası yok diyor. Bir de sizlerden yorum almak istiyorum.
Şimdiden teşekkürler.
devre şemasını içeren teknik bakım kılavuzu. Şemalar en sonda.
https://traveloxygen.com/wp-content/uploads/2018/01/SimplyGo-and-SimplyFlo-Service-Manual.pdf