somun seçimi

apot

Üye
Katılım
29 May 2016
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
36
herkese iyi akşamlar,
iç çapı 6,35mm olan diş adımı 2mm olan bir somuna ihtiyacım var.İnternetten bu özelliklere göre bir somun bulamadım.Sizce bu özelliklere uygun somun nerden bulabilirim?
 
herkese iyi akşamlar,
iç çapı 6,35mm olan diş adımı 2mm olan bir somuna ihtiyacım var.İnternetten bu özelliklere göre bir somun bulamadım.Sizce bu özelliklere uygun somun nerden bulabilirim?
Bildiğim kadarıyla üçgen profilli vidalar için böyle bir diş değeri yok.

Saygılar...
 
Bunun vidası trapez olabilir mi? Minyatür bir 3d printer vidası mesela? Bulabileceğini ben de sanmıyorum. Belki tornacıya yaptırabilirsin ama 2mm hatveyi 6.35mm deliğe açmak kolay değil. @window_s usta ne diyorsun bu işe?
 
Deliği genişlet yeni bir diş aç.
 
Evet vidası trapezmiş .şu şekilde ifade etmişler T6.35 x 2.Nema 17 step motorun vidalı mil ölçüsü.Benim bu mile uygun somuna ihtiyacım var.
İlginiz için teşekkür ederim

 
Aradığınız aşağıdaki trapez vidalı somun olabilir mi?

https://www.robotizmo.net/products/detail/42-3d-yazici-somun?AspxAutoDetectCookieSupport=1

Aşağıdaki sitede trapez vidalarla ilgi bilgi var (sayfa 16). Anma çapı 8 mm olan vida yapısı aradığınıza benziyor. Eğer doğru ise 8 lik vida için;

Diş dibi çapı + Diş dibi boşluğu = 6.20 + 0.15= 6.35 mm

http://www.guven-kutay.ch/civata/08c_civata.pdf

------Düzeltme; hatve 1.5, yanlış görmüşüm. Yukarıdaki somunun hatvesi ise 2 mm------

Kendinden vidalı milli step motorlar biraz daha pahalı olabilir. Step motor + kaplin + vidalı mil +somunla da çözebilirsiniz. Bu malzemeler 3D yazıcıda sıklıkla kullanılıyor, internette kolaylıkla örneklerini ve malzemeyi bulabilirsiniz. Hareketi kayış-kasnakla aktarmak da bir seçenek.

Diğer konunuzda 1-3 kg lık kütleyi yatay hareket ettirmekten bahsetmişsiniz. Eğer yükünüzü lineer rulmanlarla millere taşıtırsanız, kütlenizden motora gelen sadece aralarındaki sürtünme sonucu oluşan yük kadar (düşük) olacaktır. Örnek olarak kaygan bir zeminde buzdan bir küpü rahatlıkla itebilirken aynı ağırlıktaki pürüzlü bir taş küpü yine pürüzlü bir zeminde itebilmek için büyük bir kuvvet harcamanız gerekecektir.

Yaptığınız işin kaliteli de olması gerekiyorsa daha pahalı olan 9-12 mm lik ray (kızak) ve araba da kullanabilirsiz.

Motor fazla ağır olmasın derseniz Nema 17 olacaktır. Güçlü (torklu) olması için 1.5-1.8 amper civarı olanları seçmenizde fayda var.

Size gerekebilecek vidalı mil, somun, çelik mil, sürücü (DRV8825), arduino gibi bir çok ürün 3D yazıcılarda kullanılıyor, 3D yazıcıları incelemenizde fayda var örneğin RepRap'in sitesi. Aliexpess'den ucuza klon ürünleri temin edebilirsiniz.
 
Son düzenleme:
6.35mm. çap 2mm. Hatve diş. Bunun için tornacıya ödeyeceğiniz para ile motor, sürücü, kaplin, bilimum ıvır zıvırı alır + cola,soda,dondurma gibi keyif verici unsurlarada para artar.

Vida- somun ölçüleri ekledim. (Standart)

@window_s Ustamız tatilde heralde ses soluk yok kaç vakittir.
Yo bea abüü son resim senin için fena ''çalışıyom''
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…