Soru: Kirli bara ve temiz bara nedir?

elek

Profesyonel Üye
Katılım
24 May 2006
Mesajlar
2,911
Puanları
318
Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar açıklama yapabilirler mi acaba.
cevaplar için sağolun
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
kastettiğin tam olarak bu mu bilmiyorum ama..malum bara fiyatları oldukça yüksek..o yüzden eski ve artık baraları tekrar işleyerek satıyorlar piyasa da..hal böyle olunca saflığını kaybediyor..saf bakırın fiyatı daha yüksek tabi ki..
 
arkadaşım kirli bara cosfisi bozulmuş enerji çekilen bara ve kompanze edilmesi gereken baradır.temiz barada ana giriş barasıdır...mesela trafo primeri temiz .ama sekonder kirli yüklerin baglı oldugu bara
 
Sn.elek ;
Mecazen arkadaşların dedigi gibidir.Fakat bazen gerçek anlamda kullanıldıgınıda ele alırsak eger,geçiş noktalrının oksitlendigi ve bu kısımlarda direnç oluştugundan kirli bara diyede tabir edilebilir.
Saygılarımla;
 
Kirli bara daha çok elektrik enerjisi ile hurda metalin tekrar kullanıldığı haddelerde olur dersem anlaşılır :D her iki anlamda kirli olur
 
kirli bara demişken fabrikada proje grubunda çalşan bi arkadaş 1980 yılında kurulmuş olan tesisin revizyonu için çalışmalar yapıyorlar. sıra vinçlere gelince vinçlerin üzerine çıkmaya çalışıyor ve kömür tozundan dolayı kararmış, tamamen siyah olan, dışardan hurda demir gibi gözüken baradan destek alıyor. tabi sonuç malum. çarpılıyor ve yere düşüyor, allah tan bişiy olmadı ama dikkatli olmak lazım !!!
 
Bu çok saçma sapan bir soru olmuş arkadaşım.Elektrik literatüründe böyle bir kavram yok.Hal böyle olunca yoruma açık salla sallayabildiğin kadar.Enerji kalitesi ile ilgili de kullanılabilir,Fiziksel olarak da kullanılabilir.Soruyu sorarken hangi alanda hangi konu ile alakalı duymuş veya kullanıyor isen belirteceksin.Yağlı kirli bara ile işim olmaz demişsin.Pek ala hurdacılar veya bara alım satımı ile iştigal olanlar böyle bir terim kullanabilir.
 
celikanelerde kullanılan 34.500 v un gecmis oldugu sisteme kirli bara denir
ark ocagı ve pota ocagında hurdaları eritmek için kullanılır
temız bara ise bildigimiz sanayi gerilimidir
 
sayın tknsyn arkadaşa katılıyorum.literatürde böyle bir kavram yok.
 
Arkadaşlar boşverin literatürde olup olmadığını, bildiğinizi yazın.
Literatürde yoksa biz koyarız ;D
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,876
Mesajlar
921,204
Kullanıcılar
451,000
Son üye
emrezorlu

Yeni konular

Geri
Üst