ercan_wrc
Üye
arkadaşlar merhaba
geçen ay evime ges kurmuştum.
sistem şu şekilde;
2 adet 60 ah akü
2 adet 165w Panel
30a solar kontrol
600w tam sinüs inverter
ilk kurulumda paneller salon camı önünde idi aşağıdaki gibi
bu şekilde gün içinde gölgede 0.7a ile 1.1 amper arasında, güneşi tam gördüğü zamanlarda ise 7ampere kadar güç veriyordu.
şimdi bu panelleri çatıya taşıdım aşağıdaki gibi
bu şekilde yağmurlu havada bile 1.8 - 2 amper arası alıyorum güneş olmasada mükemmel bence ama güneş açtığında en fazla 3amper gördüm.
acaba hala güneş ışınları dik gelmediği için mi bu kadar az amper alıyorum? yoksa 50 metre kablo kullandım o sebeple mi kaybım çok çözemedim.
Kablo olarak 2x2,5 ttr Elektrik kablosu kullandım.
panellerin 1 tanesi için 8 amper üretir yazıyor hadi diyorum kayıplarla 5 ampere düşsün 2 tane panel var en azından 8 10 amper almam gerekmiyormu acaba? yoksa yaza doğru bu değerlere yaklaşır mıyım acaba?
geçen ay evime ges kurmuştum.
sistem şu şekilde;
2 adet 60 ah akü
2 adet 165w Panel
30a solar kontrol
600w tam sinüs inverter
ilk kurulumda paneller salon camı önünde idi aşağıdaki gibi
bu şekilde gün içinde gölgede 0.7a ile 1.1 amper arasında, güneşi tam gördüğü zamanlarda ise 7ampere kadar güç veriyordu.
şimdi bu panelleri çatıya taşıdım aşağıdaki gibi
bu şekilde yağmurlu havada bile 1.8 - 2 amper arası alıyorum güneş olmasada mükemmel bence ama güneş açtığında en fazla 3amper gördüm.
acaba hala güneş ışınları dik gelmediği için mi bu kadar az amper alıyorum? yoksa 50 metre kablo kullandım o sebeple mi kaybım çok çözemedim.
Kablo olarak 2x2,5 ttr Elektrik kablosu kullandım.
panellerin 1 tanesi için 8 amper üretir yazıyor hadi diyorum kayıplarla 5 ampere düşsün 2 tane panel var en azından 8 10 amper almam gerekmiyormu acaba? yoksa yaza doğru bu değerlere yaklaşır mıyım acaba?