Sorun var yardım lütfen????

Katılım
18 Tem 2011
Mesajlar
18
Puanları
1
Yaş
36
Arkadaşlar şöle bi sorunum var çalıştığım yerde hidrofor sistemi var binaya kuyudan su basıyo yani ve 3 tane..her hidrofora ait kontaktör var panosunda.Sorunum şu,hidroforlardan devreye geçenin kontaktörü devreye geçtiğinde kıvılcım çıkıyor ve 3ündede aynı şey oluyor...Kontaktörden şüphelendim ama sağlımlık testi yapıldığında kontaktör sağlam görünüyor.bi abiye sordum büyük ihtimal hidrofor motorundan olabilir diyo???
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Kardeşim kontaktör bobin uçları ve enerji uçlaındaki kabloları bı sıkıştır güzelce ardaki hava arkı kesilecektir hidrofor devreye girdiği zaman diyorsun yani bir yük çekiyor kablo bağlatılarını sağlamlaştır.kolay gelsin
 
hidroforların akımı ne kadarsa kontaktörün akımı bir üst kadame secilmişse ve bu sorun zaman içnde oluşmuşsa kontaktörlerin kontak takımları oksitlenmiş olabilir , kontaktörünün kontak takımını sökmeyi biliyorsanız söküp pas sökücü gibi bir malzeme ile temizleyin ve toplayıp bağlayın bağlantılarını kontrol edin yine olmaz ise kontak takımlarını değiştirin yada kontaktörü yenileyin
 

Forum istatistikleri

Konular
129,261
Mesajlar
924,790
Kullanıcılar
451,664
Son üye
OGÜN TOPUZ

Yeni konular

Geri
Üst