Sosyal medyada tartışıp başı ağrıyan var mı ?

Haa unutmadan, diğer bir durum daha var onu unuttum.

Ekran görüntüleri. Yani taraflardan biri ekran görüntüsünü alır ise, onu da delil olarak dosyaya eklettirebilirler.

IP adreslerinizin listesini, giriş yaptığınız saatler ile telekomdan tespit edebiliyorlar.Talep edilmesi halinde; Mahkeme veya adli sorgu için facebook bilgilerinizi çok rahat şekilde adli makamlara teslim etmekte.

Ama forum ortamlarında ise iş, forum yöneticilerinde bitmektedir. Adli makamlar, forum yönetimi ile irtibata geçer-hatta bazen oradan üyelik ve yönetici yetkileri alırlar (airsoft forumdan biliyorum), ve inceleme yaparlar.

Mesajlarınız tamamen silininmiş ise yapabilecekeleri pek birşey yok, ama forumlarda genelde mesajlar silinmez, normal üyelerin göremediği-yetkilendirilmediği bir sandık odası benzeri başlığa taşınırlar, ya da sisteme göre geri getirilebilir şekilde "silindi" adı altında görüntülenemez şekilde gizlenirler..

Yani polis ister, facebook un gerekli ilişkiler birimi tarafından teslim edilir.

hımm anladım işte önce bir mevzu vardı orda yazıştık sonra edtiörler konuyu kaldırdı ..yani o zaman forumda bu yazışmalar ispat edilmezse bişey çıkmaz o zaman ...

Haa unutmadan, diğer bir durum daha var onu unuttum.

Ekran görüntüleri. Yani taraflardan biri ekran görüntüsünü alır ise, onu da delil olarak dosyaya eklettirebilirler.

iyi de adam kendi yazar resmini çekerse bende öyle yapim o zaman ...

hımm anladım işte önce bir mevzu vardı orda yazıştık sonra edtiörler konuyu kaldırdı ..yani o zaman forumda bu yazışmalar ispat edilmezse bişey çıkmaz o zaman ...

Aynen öyle.

Unutmayın, iddia istpat ile yükümlüdür; yükümlülüğünü yerine getirmeyen iddialar ya asılsızdır ya da havadadır.

sizin yazışmalarınızı ispat ettiler mi peki ??

Bir çok Elektrik forum sitesinde üyeliğim vardı bazılarında admin yardımcısı, bazılarında süper moderatörlük yaptım, benim PC'me daha önceleri girdiler masaüstünü falan değiştirdiler savcıya ifade verdim, savcı gözünde şikayet eden de en az suçlu kadar haksız, yani savcının bakış açısı bu. PC'de işletim sistemi lisanslı mı? internet security var mı? lisanslı mı? format attın mı? falan filan madurken suçlu pozisyonuna sokuyorlar. Daha sonra bilişim suçları masasına gittim, memur boşver bunlardan birşey çıkmaz modunda. İşin Ahlaksızlık boyutunda eylemi yapanda karşı taraf kadar suçlu, yani çamurlu yolda çarpışan iki araba misali temiz yol varken bu yolda ne işiniz vardı muamelesi.

sizin yazışmalarınızı ispat ettiler mi peki ??

Ettiler, etmese de ben yazdıklarımın ve söylediklerimin sonuna kadar arkasındayım. Onlar sormadan, ben konuşmanın tüm metnini aktardım mahkemede.

Asıl ayıp olan yapmadığım şeylerle suçlanmam ve karşı tarafın bunları ispat edememesi, hesapta 10 kişi dükkan basmışım. Yahu kardeşim burası Türkiye, burası amarigan filimlerine benzemez, ben bir mekana gidicem 10 kişi ile ve o mekanı basacam da; taksimin göbeğinde, 30 mt aralıklarla sivil polis memurlarının olduğu bir caddede hiç bir kamera ve komşu dükkan beni görüntülememiş hatta şahit olmamış olacak. Bıraksınlar bunları..

Siz kendi analizinizi yapın ve en başından başlayın.

Bir insan neden şikayet eder?

Kime eder?

Ne şekilde rahatsızlık hissetmiştir?

Kuruntumudur-yoksa aslı varmıdır?

Mahkeme ve polis bunlara bakar, bu adamlar kimbilir neler nelerle karşılaşıyorlar.

Sizinkinden birşey çıkmaz, rahat olun.

Bir çok Elektrik forum sitesinde üyeliğim vardı bazılarında admin yardımcısı, bazılarında süper moderatörlük yaptım, benim PC'me daha önceleri girdiler masaüstünü falan değiştirdiler savcıya ifade verdim, savcı gözünde şikayet eden de en az suçlu kadar haksız, yani savcının bakış açısı bu. PC'de işletim sistemi lisanslı mı? internet security var mı? lisanslı mı? format attın mı? falan filan madurken suçlu pozisyonuna sokuyorlar. Daha sonra bilişim suçları masasına gittim, memur boşver bunlardan birşey çıkmaz modunda. İşin Ahlaksızlık boyutunda eylemi yapanda karşı taraf kadar suçlu, yani çamurlu yolda çarpışan iki araba misali temiz yol varken bu yolda ne işiniz vardı muamelesi.

usta bilgisayarına nasıl girdiler ??? tartıştığın adamlar mı ?

Forumda yöneticilik yaparken kızıp banladığım üyeler oluyordu, tartıştıklarımız oluyordu, çekemeyenler oluyordu. Facebook'tan eşime sarkıntılık eden birşerefsiz vardı, Allah onun bin türlü belasını versin. Dediğim gibi Şerefiz çok. Allah,Peygamber,Kuran sevgisi olmasa katil olursun, ama böyle şerefsizler için elini kana bulamaya değmez direk Allah'a havale edeceksin o cezanın en büyüğünü verecektir şüphesiz.

Forum istatistikleri

Konular
129,838
Kullanıcılar
452,675
Son üye
xzscorpionn

Yeni konular

Geri