digitalist
Üye
Arkadaşlar merhaba.
Statik elektrik topraklama ve topraklama omaj değeri ile ilgili bilgi edinmek istiyorum.
Teşekkürler.
Teşekkür ederim. "Topraklamanın Önemi" yazılarınızı linklerine kadar okudum ve inceledim. Gerçekten güzel bir çalışma olmuş, yararlı ve bilmediğim birçok konu aydınlandı. Ben sadece Statik Elektrik topraklama sisteminin omaj değerinin max. ne olması gerekir diye sormuştum. bildiğim kadarıyla max.10 kiloohm. Bu direnç neden yüksek isteniyor ?
selam aleyküm kardeşim yıldız üçgen motorlarda devir yonu degişikliği için yapılması gereken baglantı detayları hakkında biilginiz var ise paylaşırmısınız lütfen
Aleyküm selam arkadaşım;
Sorduğun konuyla ilgili yanıtı KONTROL KALEMİ sitesinde detaylı bir araştırma yapsaydın bulabilirdin, 3 fazlı motorların yıldız üçgen bağlantıları, yol verilmeleri, devir yönü değişimleri hakkında çok yazı mevcut.
Ama yine de basitçe söyleyeyim, 3 fazlı asenkron motorlarda devir yönünü (rotasyonu) değiştirmek için, fazlardan herhangi ikisinin yerini değiştirmemiz yeterlidir. Bu kural yıldız üçgen yol alan motorlarda da geçerlidir, fakat değişim sargı uçlarında değil ana hatta yapılması gerekir.
Bu linkteki ; https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/devir-yönü-değiştirme-ve-yıldız-üçgen-bağlantı-hk.18096/ yazıları, güç ve kumanda devresini inceleyin.