step ile servo motor arasındaki farklar

tahir18

Üye
Katılım
11 Şub 2007
Mesajlar
162
Puanları
1
Yaş
40
iyi günler.step motor ile servo motorlar arasında ne gibi farklılıklar bulunuyor.bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan bilgilerini paylaşmasını rica ediyorum. saygılarımla.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yapisina degil de elde edecegin sonuclara bakarsak:

* Servo motorlarda hizla birlikte tork dusmez. Step motorlarda hiz arttikca tork duser

* Sabit dururken step motor daha kararlidir, servoda hafif oynamalar olabilir. Veya servo motoru sabit duracagi vakitler fren mekanizmalari ile kilitlemek lazim.

* Step motorlarda cogunlukla enkoder olmaz ve acik cevrim calistirilir. Bir pozisyona git dersin ve bu istegini dogru olarak yaptigini farz edersin. Servo motorlar genelde kapali cevrim calistirilir. Bir noktaya git dersin ve enkoder ile hareketi dogru yapip yapmadigini takip edersin, yapmazsa haberdar olursun.

* Yuzey isleyen CNC tarzi makinelerde step motorun kesik kesik hareketi, daha dusuk kaliteli bir is elde etmene neden olur. Servo motor kullanildiginda hareket daha akici olacagindan yuzey kalitesi daha iyi olur.

* Step motorlu cozumler genelde daha ucuzdur, servo motorlu cozumler daha pahalidir.

* Profesyonel uygulamalarda servo daha cok tercih edildigi icin piyasada cesitli ozelliklerde servo motor bulmak ve destek almak daha kolaydir.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,208
Mesajlar
924,260
Kullanıcılar
451,576
Son üye
Helku

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst