kısa_devre
Üye
arkadaşlar elimizdeki bi makinada çok sayıda aynı ebatta(4cm x4cm kare 24 volt dc) step motor var bu motorlar ara sıra arızalanıyor bu step motorların bildiğiniz gibi Elektronik sürücüleri var arızalanan step motorların bazılarını yerinde konnektörünü söküp geri takınca çalışıyor bazılarıda çalışmıyor yedeğini takıyoruz arızalı bu motorları getirdiğimizde inceliyoruz içini açıyoruz motor cam gibi pırıl pırıl motorun içinde 8 adet küçük bobin var ortasında mıknatıslı rotor var bobinler dışarıya 4 uç olarak çıkıyor ölçüyoruz normal sağ iki kablo 18 ohm sol iki kablo 18 ohm step motorların alternatif gerilim ürettiğini bildiğimden sağlamlık açısından ip ucu verirmi acaba diye mile şarjlı matkap bağlayıp çeviriyorum 15-20volt ac çıkarıyor (her ikili guruptanda) sağlam sıfır motorla karşılaştırıyorum herşeyi aynı omajları dahi zaten içinde hiçbişey yok bozulacak bu sıfırdan farksız motorlar neden çalışmıyor bilen varmı birde bunları dışarda elimde bi şekilde çalıştırabilirmiyim deneme için basit bi düzenek olabilirmi.step motorları araştırdım sonuca varamadım motorda şu bilgiler var: MAA0014.00 RW18ohm 20/06