Step Motor Hassasiyet hk.

Sen forumu baya özlemişsin döktürüyorsun
 
Tekrardan Merhabalar;

Proje için araştırmalarım devam ediyor.

Son olarak servo motor kullanmaya karar verdik.

Şimdi soracagım sorular;

1- normalde 4.5 nm lik leadshine marka step motor kullanacaktım bunun karşılığı olarak kaç watlık servo motor alıyım ve ne marka alıyım. Leadsine marka dusunuyorum.

2- akz kontrol kartı servo motorda sıkıntı çıkarır mı?

3- son olarak tekrar mach 3 ile ilgili sorum hazır kontrol paneli satıyolar bunun mach3 ten farkı nedır?


Yardımcı olursanız sevinirim.


Ek olarak mekanikte hassasiyeti saglamak için ovalanmış değil taşlanmış vidalı mil kullanılacak(pek bulamadım onerebılecegınız fırma varsa sevinirim) ve ana kasa cnc makinasında işlenecek.




Saygılarımla;
 
servoyu seçmenizdeki amaç nedir ?
Önemli etken hız

İnce parçalar işleyecegımız için hızlı şekilde dalma çıkma yapması ve işlemesi gerekiyor.

Ayrıca hız arttıkça step motorun torku düşüyor ve adım kaçırma ihtimali artıyor.
 
işlerken hızın birçok eksisi olur. metal işlerken hele hız istiyorum diyorsanız bu sefer işlediğin parça kalitesi düşer soğutma kullanman gerekir. sıvı soğutma için sistemin uygun mu
bu olay dediğim gibi gerçekten hızlı sistemlerden bahsediyorum. mesela bir aluminyumu 6000mm/dk da işleyen makinenin kasası da yani yapısı da ona göre sağlam, esnemeyen birşey olması gerek.
şimdi hız istiyorum diyorsun ya hız da bu sefer ucu ısıtacak ne kadar hız o kadar rpm de demek 18 bin rpmlik bir spindle seni tatmin edecek mi ? yoksa hız yükselince tork düşüyor diyorsun step motorda evt ama bu kadar yüksek hızlara çıkamadıktan sonra da servoya gerek var mı acaba ?? bunu bir daha düşün boşa masraf etme derim az para değil servo ve sürücüleri
ben nema 23 2.2nm deki motor ile makinemde boşta hızı 5000mm/dk pleksiyi de işlerken bazen 2000mm/dk ya çıkabiliyorum. işlerken tork düşüşünü hissetmiyorum çünkü makinenin hangi hızda işlerken kasılacağını biliyorum ya da boşta giderken hangi hızda takılacağını. bu hızları bildikten sonra makinenizio hızların altına ayarlarsanız niye adım kaçırsın ki ??
hem de ben hala 24 volt ile besliyorum sürücüleri hatta tek 24v 10 amperlik güç kaynağı ile kaldı ki 48 volt maksimumu..
 
1-Servo motorlar steplere göre daha hızlı ve güçlüdür!Biz bu yüksek hızı 1/10 redüktörle tork a çevirebilir ve 2,5nM servo motordan 25 nM tork alabiliriz!Bu bir örnektir.
2-Akz kontrol kartıyla ilgili bir bilgim yok
3-Cnc kontrol üniteleri içinde hazır program vardır AKZ kartı gibi kartlara ihtiyacınız olmaz profesyonel işlerde kullanılır!Mac3 gibi lisans sorunu yoktur!Mach3 çalıştırmak için lisans almalısınız gerçi 175$ dolar lisansı ama benim bu siteden takip ettiğim kadarıyla mach3 bir çok sıkıntı içeriyor!Ancak aldığınız CNC kontrol ünitesini devreye aldıktan sonra (yazılım da bilmek gerekiyor bunun için)başka bir sıkıntınız olmaz ancak aldığınız ürünün satıcısı teknik destek ve kurulum konusunda size yardımcı olmalı.
4-Cnc kontrol üniteleri fiyat olarak mach3 den çok pahalıdır.Piyasada bulabileceğiniz en ucuz CNC kontrol ünitesi SZGH marka ekonomik serisi 3 eksen 2250$ profesyonel olan 5 eksenlisi:3200$ başka markalarda var fiyatını bildiğim taiwan menşeli LNC markalı 3 eksenlisinin fiyatı 3500$ dır.Ancak bu üniteleri aldığınızda AKZ kartı ve sistemi çalıştırmak için bir bilgisayara ihtiyacınız yoktur.Kontrol ünitesi başlı başına bir bilgisayardır ve ünitenin üstünden M ve G kodlarla istediğiniz parçayı işleyebilirsiniz!
Bu işin profesörü fanuc doçentleri de siemens ve mitsubishi dir ancak onaların fiyatları çok pahalıdır!
 
Son düzenleme:
Merhabalar;
60.000 d/dk spındle kullanacagım.

0.6 mm altın işleyecegım.

zaten dıger parcalara baya bı para verecegım ıcın servo step ayrımı fiyat olarak benı fazla etkılemıyor.

şimdi tekrar soruyorum. step motorun guc olarak servoda kerşılıgı nedır?

ve mach3 benı yarı yolda bırakır mı? ne gıbı eksıklıgını hıssederım

tesekkurler sımdıden yardımınız ıcın
 
Merhabalar;İ

Benım yapacagım makına ortalama 50.000 tl ye maliyetı olacak ve altın işleyecegım cok hasssas olmalı

mach3 benı yarı yolda bırakma olasılıgı nedır.

Bukadar para harcamısken kontrol unıtesımı almam gerekır?

Yazımla ılgılı pek bılgım yok mach 3 alıp kurdugum kullandıgım bır sıstem baska sısteme de gecmek ıstemıyorum aslında



tesekkurler
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…