Bende bişiler karalayım dedim
- Mach3 den farklı programlar var ama onları boşver. Sen mach3 ile devam et yoluna.
- Vida hatvesi büyüdükçe tork düşer hızlı olacak diye çok büyük adımlı vida kullanmak doğru değil.
- Step per ayarında kullandığın vida hassas ise(yani cnc vidası ise) zaten direk step per ayarını hesaplayarak direk yazarsın.
- Mach3 programına yükleyeceğin/yazacağın makrolar ile endüstriyel tezgahlardan farksız hale getirebilirsin.
- ***Step motor servo motor savaşında herkes birşeyler söylemiş bende yazmazsam olmaz dedim
Bu konuda tecrübeli bir çok kişi görüşleri aynen şu şekilde: Step motor daha hassas posizyonlama yapabilir ama servo motor gibi doğrulama yapamadığı için servolar karşısında hassas olamıyor. Servoların hassasiyeti de elbet üzerinde bulunan enkoder hassasiyeti ile alakalı. Ayrıca steplerin diğer bir eksi yönü ise servo motor 6000 devirle CW dönerken milisaniye gibi bir sürede 6000 CCW dönebilir. Ama ne olursa olsun hassasiyet ve uzun vadeli sorunsuz bir çalışma performansı bekleniyorsa tartışmasız servo kullanılmalı.
- 0.15 mm hassasiyet söylenildiği gibi çok üst noktada bir durum olmadığı için çin malı ürünlerle bile bu hassasiyeti yakalayabilirsin. Tabi mekanik boşluklar/hassasiyet önemli.
-AKZ250 kartı güzel seçim. Sıkıntı yaşamazsın çok tane input output var.
-Hassasiyete etki eden önemli bir etkende motorların doğru voltaj ile beslenmemesi. 48 voltluk motora 24V verirsende ona göre olur hassasiyet. Motorların kararlılığını etkiliyor.
- Başka yazacak birşey bulamadım ben gidiyom