ya abicim anladım biliyorum evt servo kullanıyorlar burada servo kullanan kimseyi ben göremedim biz de çok proff makineler yapmıyoruz o yüzden arkadaşa dedim git üreticiden direk al ileride de başın yanmasın servisin olur dedim.
ayrıca ille servo ille servo olacak bir kaide yok. hem bu kadar step motorları öldürecek kadar yaptığınız yorumlar bilgisizliğinizden kaynaklanıyor. bilmiyorsunuz diyorum 3. defa söylüyorum evt bilmiyorsunuz step hakkında. ben de servo motor ve sürücülerini bilmem, devirlendikce tork düşer mi bilmem, o yüzden yorum da yapmam..
senin dediğin, step motorlar servolar gibi kaliteli değildir, proff iş yapamazsınız demene kızıyorum.
güzel hesaplarsan, makinenin kasası mekaniği güzelse, step motorların limitlerini de iyi belirlediysen servo da taksan aynı işi yaparsın hiç farkı olmaz.
adım kaçırmayı o kadar çok gözünde büyütmüşsün ki.. benim makinem aralıksız 6 saat çalıştığı oluyor hiç bir sıkıntı yaşamadım 1.5 senedir.
makinenizi limitler içinde kullanın..
bonus: pleksi panelini önce 1 kat sprey siyaha boyadıktan sonra 1 kat da gri sprey boyaya boyadım boyalar akrilik boya. herhangi bir özelliği yok sadece gri boya mat. makinede iki boyayı kaldırarak işleme yaptığım engraving kazıma fotoğrafı bu. sadece griyi de kaldırabiliyorum hassaslığını sen düşün artık. 1 kat sprey boya kaç mm olabilir ??
Ekli dosyayı görüntüle 32126