12 Newton diye satılan enkoderli step motorlar aslında 8.5 NewtonlukŞükür ki motoru almadan ayıktım duruma. İstanbula gidip birebir görüştüm kendileriyle ondan sonra aldım motorları. Bu yüzden farklılık olması normal dedim abi
Bu arada step motorların tork grafiklerindeki genel bir ayrıntıya dikkat çekmek istiyorum.
https://www.google.com.tr/url?sa=t&...ggkMAA&usg=AFQjCNF_YcxjXIXgKL-zY470PNoJP5Q1WA
Bu sayfadaki 86HS85 adlı motoru incelediğimizde (daha belirgin olduğu için);
Motorun torku 8.5 Nm olarak veriliyor. 8.5 Nm sadece motor seri bağlı iken elde edilebilen bir değer. Bizler genelde paralel bağlı kullanıyoruz. Tork değeri full stepte yaklaşık 6.8 Nm'den başlıyor, 1/2 mikro stepte ise yaklaşık 6 Nm'den başlıyor.
Kısaca 8.5 Nm olarak aldığımız motor, paralel bağlı ise pratikte bizim için 6 Nm'dir diyebiliriz. Bu değer 75 VDC ile elde ediliyor, düşük gerilim verdiğimizde tork da düşecektir. Mikro step 1/2 değilde 1/8, 1/16 gibi değerlere çıktığında tork biraz daha azalacaktır.
Benim konuya donecek olursak, Leadshine 86HS45 dokumanini daha dikkatlice inceleyince, motordan en iyi 6 amperle verim almislar. Yani 6 ampere kadar cikabilirim. Gerci voltaj yine 30 olacak ama denemeye deger. Sonuc olarak 1/3 daha fazla guc verecegim.
Bir de surucude current reduction ayari var. Bunu off yaparak isinmayi onleyebilirim sanki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?