Su hattımda kaçak var?

Katılım
3 Tem 2011
Mesajlar
22
Puanları
1
arkadaşlar evim 25-30 senelik eski bir ev.eskişehirde öğrenciyim, yeni taşındım.evde toprak hattı yok.duşa girdiğimde el ve ayağım ıslandığında musluğa dokunduğumda çok hafif gıdıklayan bi elektrik var.şartelleri indirdiğimde ise yine aynı problem var..tahminimce başka daire toprak hattı yaptırmak istediğinde topraklamayı su tesisatı üzerinden yapmışlar.bunun çözümü varmıdır?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
var tabiki :su tesisatını toprakla.nasıl yaparım diye sorarsan ;en 2,5 mm2 nya kablo temin et ve evinden çiplak olan tesisat borusuna sıkıca bagla ve bulundugun binanın zemin katına ulaştır orada varsa topraklama hattına bagl a yoksa en az 1,5 metre bir galvaniz boruyu topraga çak ve evinden çektigin ucu bu kazıga bagla . çakacagın boru en az 1 inç olmalı....
 
hocam ben kiracı olduğum için böyle bi masraf yapmak istemiyorum.ev sahibide karşılamaz.geçen elektrikçi çağırdım sorunun çözümü için, topraklama yok evde 3 prize sıfırlama yapalım çözülür dedi.yok abi dedim hadi hayırlı işler:)sıfırlamayla ne alakası var benim sorunumun:)?ben yaptım zaten tüm prizlere sıfırlamayı..
bu topraklamanın tesisata nerden verildiğini bulamazmıyım??
 
SEN SEN OL
SIFIRLAMA YAPMA
 

Forum istatistikleri

Konular
129,312
Mesajlar
925,225
Kullanıcılar
451,761
Son üye
trapcx

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst