Su Pompası Otomasyonu

Arduino cozumu icin bir kac farkli metod mevcut. Hangisi uygulanabilir bilmiyoruz. Tum sorulara cevap alalim
 
Borulardan kablo geçirme sansim yok .anten kurmaylada çözüm zor gözüküyor.
 
GPRS yada internet ile olabilir ama şu handikap atlanmamalı internet yada depo tarafı ndaki enerji kesilirse motorlar sürekli çalışır su doluluk oranı problemi olur önlemek amacı ile bir takım şeyler eklenir ama borular dan kablo geçirmek yada su üzerinden düşük gerilim seviyeli haberleşme yapılabilinir sonar mantığı gibi
 
İnternet seçenek olmaktan cikti benim icin. Motor tarafinda internet olmadigi icin surekli aylik masraf etmek istemeyiz. Anten kurmak gerekmeyecek belki sorulara cevap alsak. Mesela o yuksek binanin catisini her iki tarafta da goruyor musunuz?
Motorlar sureli calistirilir. Her dakika sorgu gider. Cevap doner. Ona gore devam edilir. İletisim tamamen tek yonlu yapilabilir. Baslangictaki suyun miktarina gore bir paket olusturulabilir. Hepsi mumkun.
 
Depodaki borunun ağzına,boru çapına uygun flator samandıra koyun. ( wc rezervuar zamandaki gibi) depo dolduğunda, flator boru ağzını kapatır, borudan basınç oluşur. Pompaları, birleşme noktasına başı c presostati monte edin. Misal, 3 atuye ayarlayin.
Hangi pompalar çalışacaksa, onun anahtarı açık olsun. Ama 2 veya 3 motor aynı anda çalışmaması için,her içine zaman rölesi baglayin. 2- dakika sonra çalışsınlar. Depo boşandığı da, flator samandıra açar, borudan basınç düşeceğine,presostat çalış komutu verir.
 
Borulara su basınç ölçer bağlayın. Motorları istop edip basınları ölçün. depoda su seviyesi yükseldikçe basınç artacaktır. Ölçtüğünüz basınca göre deponun dolu olup olmadığına karar verebilirsiniz. Basınç ölçerin hassas olması gerekiyor.
 
Depoya su girisi usttendir. Dolayisiyla basinc artisi depoda olurken boru icinde olmayacaktir.
 
depo kısmında her boruya şamandıra bağlıyorsun her pompaya genleşme tankı ve basınç şalteri bağlayıp ayarlarını yaptıktan sonra kendi kendilerine otomatik çalışırlar gidip bakmana gerek yok
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…