su soğutma ünitesi

Alfa romeo 194 Lt 25C sicakliktaki suyu 5C ye 1 saat icerisinde sogutabilecegini söylüyor !
Bilinmedik bir Sogutma çevrimi ile yapıyor olmalı !

Alfa romeonun cevap vermesini bekleyelim ...
bende şaşırdım bizim usta 3/4 kompresör taktı 200 litreye :) abi senin cevabın nedir o ekovatla kaç litre suyu kaç saatte soğuturum
 
Sogutacagin suyu ne amac ile kullanacaksin ?
 
Tamam
İlk hamur icin 100 lt yetiyormu ?

İkinci hamur kac saat sonra yapilacak ?

3 ncu ve daha fazla hamur olacakmi ? Olacak ise zaman araliklari kac dk veya saat ?

Sogutucunun calisacagi ortam sicakligi max kac C ?

Suyu sogutacagin tank - kazan vs izolesi varmi ? Vs vs vs

-------------------------
Yukaridaki sorularin cevabina bagli olarak 100 lt 25 C deki suyu 1 saat icerisinde 5 C ye dusurmen icin ihtiyacin olan kompresor kapasitesi minimum 2000 Kcal/ h dir

50 C kondanzasyon -5 C evaparasyon sicakliginda 2000 Kcal/h kapasiteli ekovat/kondanser/ evaparator -sarma boru serpantin secmelisin
(Kondanser kapasitesi min 2200 Kcal/h olmali)

Elektronik kontrol cihazlari yuksek nemli ortamlarda uzin sureli hizmet vermez
Bi cihazi mekanik kuyruklu termostat / role veya kontaktor ile kontrol etmen yasli uzmanin da yavsiye ettigi gini dogru olanidir
Role veya kontaktor devresine zaman rolesi ilave etmen ve roleyi 8-10 dk ya ayarlaman sistemin selameti acisindan onemlidir

İsin evaparator kismina gelince:
7.5\8 mt uzunlugunda 5/8 capinda paslanmaz veya bakir boru uzerine nikelaj kaplama boru serpantin ustten firis allattan cikis seklinde dizayn edebilirsin...
 
saol abi 100 litre fazla hepsini kullanılmıcak 50 litre falan kullanılcak izoleli olucak 67 cm çift saç arası köpüklu evaparatör için sarmal serpantini tankın dışından sarmayı planlıyorum içinde bişi olmucak sağlık açısından
 
İsi transfer verimi acisindan
Distan sarmali serpantin borusunu ahsap tokmak ile ezip bakir boruyu paslanmaz tank a lehim yapman dogru olan uygulamadir
 

Forum istatistikleri

Konular
129,841
Mesajlar
930,688
Kullanıcılar
452,683
Son üye
greyman43

Yeni konular

Geri
Üst